Baissecombinaties op Pfizer

Het Amerikaanse Pfizer (29,30 USD), de grootste farmagroep ter wereld, zette de jongste jaren een prima koersprestatie neer nadat het aandeel jarenlang werd veronachtzaamd door de beleggers.


Polarcus

Koers kan weer ontdooienEuronav en Kivalliq Energy

De koers stond natuurlijk zeer laag, maar ik zag de jongste weken de koers van Euronav plots spectaculair opveren. Is het tijd om weer aan boord te gaan bij dit aandeel?


ArcelorMittal doet iets beter dan verwacht

De verwachtingen voor de kwartaalcijfers van de staalreus ArcelorMittal waren niet hooggespannen, maar zelfs dan kan een bedrijf nog ontgoochelen. Dat heeft de staalreus niet gedaan.


Kinross Gold

Operationeel weer beter


Mosaic Corp

Koers dichtbij jaarpiek


Atenor Group

Gunstige ontwikkeling van de vastgoedportefeuilleKijken in het hoofd van Bernanke

De Amerikaanse centrale bank krijgt schrik van de eigen schaduw die ze, samen met andere centrale bankiers, over de internationale financiële markten werpt.


PICANOL

Verrassend sterke tradingupdate


Belgacom

Onzekerheid rond dividend blijft
Fred Olsen blijft goedkoop

De beurzen waren de afgelopen week in de ban van een meevallend Amerikaans banenrapport over de maand april.


Banken overspoelen primaire markt

Hoewel daarvan voorlopig niets te merken is op de beurzen, heerst er paniek bij de hogere instanties. De ministers van Financiën en de centrale bankiers van de G-7 waarschuwen voor ontsporingen.


Bedrijfspapier presteert uitstekend

Euforie alom: aandelen, obligaties en andere speculatieve producten stijgen tot nieuwe hoogten. De grondstoffen nemen voorlopig geen deel aan dit feest. Dat zal nog een tijdje duren, maar of de economieën er beter zullen voorstaan, blijft een open vraag. Even kijken wat deze ontwikkeling verantwoordt.


Ernstige groeipijnen

Een van de meest opvallende tendensen dit jaar is de slechte prestatie van de beurzen op de ontluikende markten. Van China tot Brazilië hebben beleggers zowel in absolute als in relatieve termen nog geen plezier beleefd aan aandelen uit de landen die de belofte van de toekomst inhouden.


Sipef

Zwakke productiestart