EVS, Adidas, Deutsche Bank, Philips

De benoeming van Kasper Rorsted, vroeger de topman bij Henkel, tot de nieuwe CEO van Adidas gaf de koers van de Duitse producent van sportartikelen vleugels.

EVS

De Waalse beeldvormingsgroep EVS, die onder meer is gespecialiseerd in vertragingsmachines voor de verslaggeving van sportevenementen en voor videoproductie, kondigde een belangrijk contract aan met het Amerikaanse NEP, dat iets meer waard is dan 15 miljoen USD. NEP en EVS werken al jarenlang samen. Voor de jaarcijfers van EVS Broadcast Systems over 2015 blijft het wachten tot 17 februari. De koers van EVS herstelde na een daling, waardoor in augustus 2015 een dieptepunt van 21,59 EUR op het bord kwam. De trend keerde opnieuw naar stijgend. Op 30 en 32 EUR zien we horizontale weerstandszones, terwijl op 26 EUR een redelijke steun ligt.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B


EVS, Adidas, Deutsche Bank, Philips

Adidas

De benoeming van Kasper Rorsted, vroeger de topman bij Henkel, tot de nieuwe CEO van Adidas gaf de koers van de Duitse producent van sportartikelen vleugels. De meeste waarnemers hadden gemikt op een interne promotie. Een aantal analisten verhoogde zijn koersdoel na het nieuws. Ze verwachten dat Rorsted in eerste instantie werk maakt van de Amerikaanse markt, waar Adidas moeilijkheden ondervindt. De trend bij Adidas is al geruime tijd stijgend. Er werd een dubbele top gevormd. Bij een doorbraak boven 93 EUR krijgen we een nieuw, sterk aankoopsignaal. Fundamenteel is het aandeel te duur geworden.

Advies: verkopen

Risico: laag

Rating: 3A


EVS, Adidas, Deutsche Bank, Philips

Deutsche Bank

De winstwaarschuwing over 2015 deed de koers van Deutsche Bank opnieuw onderuitgaan. De bank waarschuwde voor een verlieslatend 2015 door extra lasten voor juridische claims voor een bedrag van 1,2 miljard EUR en door reorganisatiekosten die worden geschat op 1 miljard EUR. Het nieuws leidde tot een nieuwe koersdaling. Het nettoverlies van Deutsche Bank over heel 2015 bedraagt 6,7 miljard EUR. Het is het eerste verlies sinds 2008. De technische trend van het aandeel is duidelijk à la baisse gericht. De eerste weerstandszone van enig belang bevindt zich op 22 EUR. Het Duitse bankaandeel zoekt een nieuwe bodem.

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 3B


EVS, Adidas, Deutsche Bank, Philips

Philips

Philips moet afzien van de verkoop van een deel van Lumileds aan Go Scale Capital, omdat de Amerikaanse toezichthouder geen toestemming verleende. De groep uit Eindhoven gaat onderhandelen met andere partijen, maar wellicht krijgt Philips nu wat minder geld voor die divisie. De cijfers van Philips over 2015 overtroffen wel de verwachtingen van de analisten, met een koersstijging als gevolg. Zo groeide de omzet met 2%, tot 24,2 miljard EUR, terwijl de winstmarge van 3,8% van de omzet in 2014 tot 5,7% toenam. Netto werd 659 miljoen EUR verdiend, tegen 411 miljoen EUR in 2014. De groep stelt voor het dividend te behouden op 0,80 EUR per aandeel. Op 22 EUR ligt technische steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Partner Content