Galapagos, Deutsche Bank, Société Générale, LinkedIn

Deutsche Bank kwam de jongste weken nadrukkelijk in het vizier van de beleggers.

Galapagos

Sinds de ommekeer op de beurzen staat de koers van het biotechbedrijf Galapagos onder zware druk. Galapagos is niet alleen. Ook de Amerikaanse Nasdaq-index presteert zwak, en meer bepaald de Nasdaq Biotech-index. Sinds eind december 2015 bedraagt het verlies zowat 30%. Galapagos stopte de tests van het middel GLPG1205 tegen chronische darmontsteking. Wel prima nieuws was het bericht in december vorig jaar dat Gilead met Galapagos wil samenwerken om filgotinib, het middel tegen ontstekingsziekten en een potentiële blockbuster, verder te ontwikkelen. De koers van het aandeel daalde al even onder de laatste steun op 35 EUR.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C


Galapagos, Deutsche Bank, Société Générale, LinkedIn

Deutsche Bank

Deutsche Bank kwam de jongste weken nadrukkelijk in het vizier van de beleggers. Sinds de top van april 2015 leverde de koers al zowat 60% in. De beleggers zijn ongerust over de marges van de banken, terwijl ze ook vrezen dat banken verplicht worden nog meer afschrijvingen te doen. De uitspraak van mede-CEO John Cryan dat de bank solide als een rots is, maakte weinig indruk op de beleggers. Ook het voornemen van Deutsche Bank om obligaties terug te kopen omdat die ondergewaardeerd zijn, heeft wellicht slechts een tijdelijk effect. Technisch is het aandeel nog steeds op zoek naar een bodem. Op 21 EUR ligt weerstand.

Advies: verkopen

Risico: hoog

Rating: 3C


Galapagos, Deutsche Bank, Société Générale, LinkedIn

Société Générale

Bij de Franse banken staat vooral Société Générale onder druk na een winstwaarschuwing. Vorige week donderdag verloor de koers meer dan 10%. De bank liet weten dat ze haar winstdoelstelling voor dit jaar misschien niet haalt door de moeilijke marktomgeving en de verscherpte regelgeving. SG houdt niet meer vast aan de doelstelling van een rendement op eigen vermogen van 10%. In het vierde kwartaal van vorig jaar daalde de omzet met 1%, tot 6,05 miljard EUR. In Rusland leed de bank verlies. De trend werd duidelijk dalend. Tussentijdse oplevingen zijn dan ook verkoopkansen.

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 3B


Galapagos, Deutsche Bank, Société Générale, LinkedIn

LinkedIn

Ook bij een aantal Amerikaanse sociaalnetwerksites zit het niet snor. Het grootste slachtoffer was LinkedIn, waarvan de koers op een dag met meer dan 40% daalde, nadat het bedrijf zwakke prognoses voor het eerste kwartaal van dit jaar had opgebiecht. In het vierde kwartaal van 2015 maakte de groep een omzet van 862 miljoen USD bekend, waarop een verlies van 8 miljoen USD werd geleden. Als reactie verlaagden talrijke analisten hun adviezen. De koers staat nu op het niveau van 2012 en de trend is sterk dalend. Op 100 USD ligt een psychologische steunzone. Op 120 USD ligt weerstand. Meer dan een beperkte technische opleving verwachten we niet.

Advies: verkopen

Risico: hoog

Rating: 3C

Partner Content