Galapagos, Xior, E.ON, Yahoo

Er is heel wat belangstelling voor de overname van een aantal activiteiten van de Amerikaanse internetonderneming Yahoo.

Galapagos

Na de opname in de Bel-20-index verwerft het Galapagos ook een zitje in de Nederlandse AEX-index. Dat zal gebeuren op 20 juni 2016. Het biotechbedrijf komt in de plaats van TNT Express, dat na de overname door FedEx uit de index verdween. Goed om te weten is dat partner Gilead Sciences zich op een voorstelling enthousiast uitliet over het middel filgotinib van Galapagos tegen de ziekte van Crohn. Na positieve resultaten van de fase II wordt in de loop van het derde kwartaal een fase III-studie opgestart. De koers van Galapagos klom in een mum van tijd van 40 EUR naar 50 EUR, maar een doorbraak boven de weerstand op 50 EUR bleef uit. Op 40 EUR ligt een sterke horizontale steunzone.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C


Galapagos, Xior, E.ON, Yahoo

Xior

De koers van de vastgoedgroep Xior, die belegt in studentenkamers, zette een sterke stijging neer. In december 2015 werd het aandeel op de beurs geïntroduceerd tegen 25 EUR en sindsdien is de koers met bijna de helft gestegen. Dat is erg veel voor een vastgoedaandeel, al heeft de explosieve hausse waarschijnlijk te maken met de grote uitbreiding van Xior. Sinds het begin van dit jaar sloot de groep vier deals in Nederland voor een bedrag van 90 miljoen EUR. Daarnaast liet Xior weten dat het 69 studentenkamers bouwt in de Lakenstraat in Brussel, die tegen 2017 moeten worden afgewerkt. Technisch blijft de trend van het aandeel sterk à la hausse gericht.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


Galapagos, Xior, E.ON, Yahoo

E.ON

De aandeelhouders van de Duitse energiegroep E.ON keurden de afsplitsing van de traditionele energieactiviteiten in Uniper goed met 99,7%, veel meer dan de vereiste 75%. E.ON hoopt daarmee meer beleggers aan te trekken op het ogenblik dat de groep kampt met lage elektriciteitsprijzen door het succes van hernieuwbare energie en de lage grondstoffenprijzen. Per tien E.ON-aandelen krijgen de aandeelhouders één Uniper-aandeel. Op middellange termijn wil E.ON volledig uit Uniper stappen. De koers van E.ON beweegt al ettelijke maanden binnen de nauwe bandbreedte tussen 8 en 10 EUR. Een uitbraak zal de nieuwe richting bepalen.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


Galapagos, Xior, E.ON, Yahoo

Yahoo

Er bestaat heel wat belangstelling voor de overname van een aantal activiteiten van de Amerikaanse internetonderneming Yahoo. Zowel de telecomgroep AT&T als Dan Gilbert, de oprichter van Quicken Loans, zou belangstelling hebben om de 3000 patenten over te nemen, waarvoor een overnamebedrag van 1 miljard USD circuleert. Voor de overname van de internettak van Yahoo zal AT&T wel concurrentie ondervinden van sectorgenoot Verizon, die voor die divisie naar verluidt 3 tot 4 miljard USD wil neertellen. Het Yahoo-aandeel ontwikkelt zich stijgend. Op 36 USD ligt steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Partner Content