Spannende herfst voor Bone Therapeutics

© iStock

Goede resultaten van twee vergevorderde studies zijn cruciaal voor Bone Therapeutics om later dit jaar een kapitaalverhoging door te voeren. De winstgevendheid komt in zicht.

Minstens even spannend wordt het de komende weken bij Bone Therapeutics, de Waalse marktleider in de ontwikkeling van botvormende celtherapieproducten voor het herstel en de preventie van botbreuken. Het bedrijf kondigde in juni aan dat voldoende patiënten zijn gerekruteerd voor een interim-analyse van de fase III-studie met PREOB bij patiënten met osteonecrose (afsterven van het heupbeen). PREOB is een autoloog botvormend celtherapieproduct, gemaakt uit beenmergcellen van de patiënt. Het is nog wachten tot het derde kwartaal van 2018 op die interim-analyse, maar nieuw en uitstekend nieuws was dat bij positieve resultaten de studie vervroegd mag worden afgesloten. Daardoor zou PREOB tegen 2020 op de markt kunnen komen.

De echte waarde voor Bone Therapeutics ligt echter bij ALLOB, het allogene botvormende celtherapieproduct dat is gemaakt uit beenmergcellen van een gezonde vrijwilliger. In de tweede helft van september krijgen we tussentijdse resultaten van de twee lopende studies met ALLOB: een fase I/IIa-studie bij patiënten die een lumbale vertebrale fusieoperatie moeten ondergaan (de tweede groep van acht patiënten) en een fase IIa-studie bij patiënten met vertraagd helende breuken (de tweede groep van acht patiënten, vervroegde afsluiting mogelijk na minstens vijf geslaagde behandelingen). Goede resultaten zijn cruciaal om later dit jaar een kapitaalverhoging door te voeren. We mikken op 15 à 20 miljoen euro, die het bedrijf ademruimte zou geven tot de tweede helft van 2019.

Bone Therapeutics kondigde het vertrek van financieel directeur Wim Goemaere aan. Hij gaat weg om persoonlijke redenen. Het aandeel blijft koopwaardig, maar we blijven wijzen op het bovengemiddeld risico (rating 1C).


Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C

Munt: euro

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 63 miljoen euro

K/w 2016: –

Verwachte k/w 2017: –

Koersverschil 12 maanden: -31%

Koersverschil sinds jaarbegin: +18%

Dividendrendement:

Partner Content