Stilaan nu of nooit voor Nyrstar

© PHOTOPQR/VOIX DU NORD
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Nyrstar schrijft een van de meest teleurstellende verhalen op Euronext Brussel van het afgelopen decennium. Nochtans is het aandeel ruim vertegenwoordigd in de portefeuille van de particuliere beleggers. We wedden met opties op twee paarden.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de handel in zink en lood en andere basis- en edelmetalen. De nieuwe topman Hilmar Rode gelooft dat hij het tij kan keren. Hij is dermate overtuigd van zijn gelijk dat hij zelf flink wat aandelen heeft gekocht. Er zijn verschillende factoren die hem positief stemmen. Zo is de herontwikkeling van Port Pirie, een oude loodsmelter in Australië, die werd omgevormd tot een recyclagefabriek voor diverse metalen. Er zijn de zeer degelijke zinkprijzen en het bedrijf is eindelijk met de schuldenafbouw begonnen. Het is dus stilaan nu of nooit voor het aandeel.


Geschreven call

Schrijf call Nyrstar dec. 2018 met uitoefenprijs 5,50 euro @ 1,00 euro

Met die ontvangen premie realiseert u een rendement van 18 procent in zeven maanden. Als de aandelenkoers tegen 21 december niet gestegen is, hebt u tenminste dat behaald. Een dividend is er jammer genoeg niet. U zult de aandelen pas moeten leveren als de beurskoers tot boven 5,50 euro stijgt. U ontvangt dan 5,50 euro + 1 euro premie per aandeel. De contractgrootte is 100. Een call slaat dus op 100 aandelen. Bezit u geen aandelen en denkt u dat de koers van Nyrstar gaat stijgen, dan kunt u kijken naar geschreven putopties.


Geschreven put

Schrijf put Nyrstar dec. 2018 met uitoefenprijs 5,50 euro @ 0,85 euro

Hierbij rekenen we erop dat de aandelenkoers zal stijgen. Dan zal de koper van de put u met rust laten en is de premie verworven. Valt de koers van het aandeel Nyrstar weer terug richting de steunzone rond 5,15 euro, dan zult u de stukken moeten kopen. U betaalt dan 4,65 euro per aandeel. Dat zou minder zijn dan de laagste koers van de voorbije 12 maanden.

Partner Content