AB InBev, Deceuninck, Nyrstar, Deutsche Bank

AB InBev, de grootste brouwer ter wereld, blijft op het overnamepad.

AB InBev

AB InBev, de grootste brouwer ter wereld, blijft op het overnamepad. De groep telt 5,8 miljard USD neer voor de aankoop van de Zuid-Koreaanse brouwer Oriental Brewery van de private-equitygroepen KKR en Affinity Equity Partners. In 2009 had AB InBev Oriental Brewery verkocht aan KKR voor 1,8 miljard USD. Toch heeft de overname zin, want de bierconsumptie in Azië groeit sneller dan in de andere wereldregio’s, en Oriental Brewery is de grootste bierbrouwer van Zuid-Korea. De koers van AB InBev blijft sterk à la hausse gericht. Momenteel beweegt ze in een tamelijk smalle range tussen 70 en 78 EUR. Een uitbraak geeft de nieuwe richting aan. Een doorbraak boven 78 EUR geeft een technisch koopsignaal.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 3B

Deceuninck

De West-Vlaamse groep Deceuninck behoort tot de beste presterende aandelen van de eerste weken van 2014. Die haussebeweging werd al ingezet in oktober 2013, na de bekendmaking van beter dan verwachte resultaten over het eerste halfjaar en de verhoging van de koersdoelen door een aantal analisten. Deceuninck, een belangrijk producent van pvc-profielen voor de bouwsector, profiteert nog altijd van de stabilisering van de bouwactiviteiten in Zuid- en Oost-Europa. Bovendien zal de groep garen spinnen bij een herneming van de bouwsector. Technisch bekeken blijft de trend sterk stijgend. Op 2,18 EUR bevindt zich de eerste weerstand, de top van april 2011. De eerste steun ligt op 1,83 EUR, de top van november 2013 en daarna op 1,65 EUR.

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 5C

Nyrstar

Ook het aandeel van de Belgische zinksmelter Nyrstar had de voorbije weken de wind in de zeilen, nadat de koers eind vorig jaar was gekelderd tot 2 EUR door de problemen van de Finse zinkmijn Talvivaara, een belangrijke toeleverancier van Nyrstar. Talvivaara kon op het laatste nippertje een faillissement afwenden en kreeg van een rechtbank toestemming om een reorganisatie uit te werken. Uiteraard speelt de aantrekkende zinkprijs een rol bij de hausse van Nyrstar. De zinkprijs klom door de dalende voorraden en het lage aanbod. Sommige analisten verwachten dat in 2015 de vraag het aanbod kan overtreffen. Op 3 EUR ligt de eerste weerstand. Begeeft die het, dan kan de koers doorstijgen richting 3,30 EUR en daarna richting 4 EUR.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 3C

Deutsche Bank

De koers van Deutsche Bank gaf maandag 5% prijs, na de bekendmaking van een onverwacht verlies over het vierde kwartaal van 2013. Deutsche Bank leed een verlies van 965 miljoen EUR, terwijl de analisten rekenden op een nettowinst van 700 miljoen EUR. Het verlies was te wijten aan rechtszaken en reorganisatiekosten; daarnaast vielen de prestaties van de zakenbank tegen. De omzet kwam met 6,6 miljard EUR 16% lager uit. De bank verwacht dat 2014 opnieuw “uitdagend” wordt, maar de groep meent dat ze haar doelstellingen voor 2015 wel kan halen. Ondanks de recente correctie blijft de trend opwaarts gericht. Op 33 EUR ligt een stevige steunzone. Op 38 EUR situeert zich de eerste weerstand.

Advies: afbouwen

Risico: gemiddeld

Rating: 4C

Partner Content