Ablynx, Ackermans & van Haaren, D’Ieteren, Jensen Group, Vivendi, Exxon Mobil

De Franse durfkapitalist Sofinnova, een aandeelhouder van het eerste uur, stapt uit Ablynx.

Ablynx

De Franse durfkapitalist Sofinnova, een aandeelhouder van het eerste uur, stapt uit Ablynx. De groep verkocht de laatste 6,15% aandelen die KBC Securities en Kempen hebben geplaatst tegen 7,26 EUR per aandeel. In oktober 2013 stapte GIMV ook al uit het kapitaal van Ablynx. De koers van het aandeel blijft à la hausse gericht, al is er momenteel een aarzeling. Op 7,20 EUR ligt de eerste horizontale steunzone. Een doorbraak boven 8,27 EUR genereert een sterk aankoopsignaal. Koopwaardig (1C).

Ackermans & van Haaren

Uit de tradingupdate over de eerste negen maanden van 2013 blijkt dat de holding Ackermans & van Haaren (AvH) goed presteert en uitgaat van een stijging van het nettoresultaat over heel het jaar. De activiteit van de baggergroep DEME verliep conform de verwachtingen, terwijl ook de financiële tak – Delen Investments en Bank J. Van Breda – goed presteerde. Eind september 2013 had AvH 147,8 miljoen EUR in kas, dankzij de uitkering van dividenden. Het aandeel kan de stijgende trend vasthouden. Houden (3B).

D’Ieteren

De autodienstengroep D’Ieteren kwam met een tradingupdate over het derde kwartaal van 2013. De divisie Belron, die onder meer de hersteller van autoruiten Carglass omvat, deed het minder goed dan verwacht, al steeg de omzet met 1,6%. De autoafdeling hield beter stand, maar de omzet daalde met 5,5%. Voor heel 2013 blijft D’Ieteren uitgaan van een daling van de courante winst voor belastingen tussen 10 en 15%. Het aandeel ontwikkelt zich momenteel neutraal. Koopwaardig (1B).

Jensen Group

Jensen Group, de producent van industriële wasmachines, haalde in het derde kwartaal een omzet van 48,2 miljoen EUR. Dat is een daling, maar positief is dat het orderboekje weer wat meer gevuld raakte en dat over vier jaar 10% van de eigen aandelen wordt ingekocht. Over de eerste negen maanden ligt de omzet met 171,7 miljoen EUR nog 2 miljoen EUR hoger dan in 2012. Technisch is er geen vuiltje aan de lucht. De koers probeert een doorbraak boven de top van 12,30 EUR te forceren. Koopwaardig (1B).

Vivendi

De resultaten van de Franse entertainment- en telecomgroep Vivendi waren beter dan verwacht. Zo behaalde Universal Music een organische omzetgroei van 6,7%. Telecomdochter SFR presteerde minder goed door de aanhoudende concurrentie, maar dat werd gedeeltelijk gecompenseerd door de sterke verkopen van videospelletjes via het onderdeel Activision Blizzard. Vivendi, dat de telecomdochter SFR volgend jaar wil verkopen, verhoogde ook de prognoses voor heel 2013. De groep rekent nu op een nettowinst van 2,7 miljard EUR. Eerste positie (2C).

Exxon Mobil

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffett, heeft 40,1 miljoen aandelen van Exxon Mobil gekocht, goed voor een investering van 3,7 miljard USD. Dat is de op één na grootste investering van Buffett, sinds hij twee jaar geleden voor 10,7 miljard USD aandelen van IBM kocht. Het hoeft niet te verwonderen dat de koers van Exxon Mobil opliep na dat bericht. De koers probeert een doorbraak te forceren boven de top van 95 USD. De trend blijft hoe dan ook stijgend. Koopwaardig (1B).

Partner Content