Ackermans & van Haaren, Hamon, Miko, Recticel, Sioen, Van de Velde

Over het eerste semester van 2013 daalde de courante operationele winst van de holding Ackermans & van Haaren met 3%, tot 64,1 miljoen EUR.

Ackermans & van Haaren

Over het eerste semester van 2013 daalde de courante operationele winst van de holding met 3%, tot 64,1 miljoen EUR. De nettowinst nam wel toe, van 68,9 miljoen tot 98,1 miljoen EUR, maar dat was te danken aan een eenmalige meerwaarde op de verkoop van Spano. De vermogensbeheerder Bank Delen presteerde bijzonder sterk en beheert nu 27,1 miljard EUR, maar AvH voerde een herstructurering door bij de technische dienstverlener Hertel. De koerstrend blijft à la hausse gericht. Op 70 EUR ligt een stevige weerstand. Houden (3B).

Hamon

De producent van koelsystemen en warmtewisselaars zag zijn omzet in het eerste halfjaar met 16% toenemen, tot 250,1 miljoen EUR, terwijl een ebitda van 10 miljoen EUR werd gehaald. Netto leed de groep echter een verlies van 1,6 miljoen EUR (-0,18 EUR per aandeel). Hamon boekte voor 432,6 miljoen EUR nieuwe orders in het eerste halfjaar, terwijl het orderboek 797,1 miljoen EUR bedraagt. De groep keert geen interim-dividend uit in september 2013 en geeft geen prognoses vanwege de algemene economische omgeving. Verkopen (5B).

Miko

Tijdens het eerste semester nam de omzet van Miko, de specialist in koffie en kunststofverpakkingen, met 3,9% toe, tot 76,6 miljoen EUR, terwijl de nettowinst 0,8% hoger uitkwam, op 4,3 miljoen EUR. De groep realiseerde twee kleinere overnames in Scandinavië. Technisch bekeken kan het aandeel de stijgende lijn vasthouden. Op 62 EUR doemt een horizontale weerstandszone op, terwijl op 57,50 EUR de eerste steunzone van enig belang ligt, gevolgd door een sterkere steunzone op 55 EUR. Houden (3B).

Recticel

De cijfers over de eerste 6 maanden vielen tegen. Zo zag Recticel zijn omzet met 7% teruglopen, tot 633 miljoen EUR, en leed het een nettoverlies van 10,1 miljoen EUR, te wijten aan een reeks eenmalige kosten voor een bedrag van 13,1 miljoen EUR. Positief is dat Recticel de schulden met 23 miljoen EUR heeft terugschroefde, tot 156 miljoen EUR. De groep geeft geen prognoses voor heel 2013 door de aanhoudende volatiliteit op de eindmarkten. De beleggers reageerden erg teleurgesteld op de cijfers en de trend werd opnieuw dalend. Afbouwen (4C).

Sioen

Ook de West-Vlaamse textielspecialist zag de omzet met 3,2% afkalven, tot 161,7 miljoen EUR, terwijl de winstmarge terugviel van 9,1% tot 7%. De afdeling Coating ging gebukt onder de lange winter, terwijl de divisie Apparel een lichte omzetgroei kon optekenen. Sioen ziet de eerste tekenen van een economisch herstel, maar die bieden te weinig houvast om al voorspellingen te kunnen doen. Technisch bekeken kan het aandeel de stijgende trend vasthouden. Op 7,35 EUR doemt weerstand op, terwijl op 6,60 EUR steun aanwezig is. Afbouwen (4C).

Van de Velde

De lingeriespecialist kende een moeilijk eerste halfjaar. Zo daalde de omzet met 1,8%, tot 97 miljoen EUR (op constante basis -2,5%). De nettowinst viel met 12,7% terug, tot 19,7 miljoen EUR. Voor het tweede semester is de groep iets optimistischer. Ze verwacht een lichte groei van de groothandelsomzet en een kleine verbetering van de recurrente ebitda, al zal die de daling gedurende het eerste semester waarschijnlijk niet compenseren. Het aandeel ontwikkelt zich eerder zijwaarts. Op 33,50 EUR ligt steun. Houden (3B).

Partner Content