Aedifica, bpost, Ontex, Saint-Gobain

De Belgische vastgoedbevak Aedifica, die is gespecialiseerd in residentieel vastgoed, heeft twee nieuwe woonzorgcentra gekocht.

Aedifica

De Belgische vastgoedbevak Aedifica, die is gespecialiseerd in residentieel vastgoed, heeft twee nieuwe woonzorgcentra gekocht: De Notelaar in in Olen en Overbeke in Wetteren. De groep voerde bij die gelegenheid een private kapitaalverhoging voor 23 miljoen EUR door, waarbij 456.917 nieuwe aandelen werden geplaatst tegen 52,50 EUR per stuk, een fractie onder de beurskoers. Technisch blijft de trend van het aandeel sterk à la hausse gericht. Recentelijk baande de koers zich een weg boven de horizontale weerstand op 53 EUR. Hier bevindt zich nu de eerste steun, gevolgd door verdere stevige steunzones op 52 en 50 EUR.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Bpost

Over de eerste tien maanden van dit jaar behaalde bpost een nettowinst van 244,8 miljoen EUR. 85% daarvan werd bestemd als dividend, wat betekent dat het postbedrijf een interim-dividend van 1,04 EUR per aandeel uitkeerde. Dat is 11,8% meer dan over dezelfde periode van 2013. Topman Van Gerven schrijft de hogere winst toe aan een succesvolle strategie en de inspanningen van alle medewerkers. Ondanks een kleine terugval van de koers, veroorzaakt door het royale dividend, blijft de trend van het aandeel sterk stijgend. Op 18 EUR ligt een sterke horizontale steun. Zolang het aandeel daarboven noteert, blijft de opwaartse trend intact.

Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Ontex

Goldman Sachs en TPG, twee grootaandeelhouders van Ontex, verkochten een belangrijk deel van hun participatie in Ontex, de Belgische producent van papieren luiers. Volgens Bloomberg gebeurde de transactie tegen een koers van 21 EUR per aandeel, onder de beurskoers. Technisch blijft de trend van het aandeel, dat in juni van dit jaar opnieuw naar de beurs kwam, duidelijk stijgend. Rond 21 EUR ligt een eerste horizontale steunzone, gevolgd door verdere steun op 20 EUR, terwijl een doorbraak boven de dubbele top op 22,50 EUR de voorbode van een nieuw rondje stijging kan zijn.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Saint-Gobain

Het Franse Saint-Gobain, de grootste leverancier van bouwmaterialen in Europa, wil voor 2,75 miljard CHF een meerderheidsbelang verwerven in Sika, een Zwitserse producent van bouwchemische producten. Dat zou gebeuren via de overname van de 16,1% aandelen en de 52,4% van de stemrechten die Schenker Winkler Holding in Sika bezit. Saint-Gobain liet weten niet van plan te zijn een bod op de andere aandelen van Sika uit te brengen. De koers van Saint-Gobain leverde flink wat terrein in na de aankondiging van de voorgenomen overname, die bij het management van Sika in het verkeerde keelgat schoot. Saint-Gobain vormde eerder een bodem op 31 EUR.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Partner Content