Atenor Group, Exmar, Greenyard Foods, Sygenta

De Zwitserse groep Syngenta maakte bekend dat ze wereldwijd 1800 van de 26.000 banen wil schrappen.

Atenor Group

Bij een update over het derde kwartaal stelde de vastgoedgroep Atenor dat het jaarresultaat over 2014 in de buurt zal liggen van dat van 2013, tenzij zich onverwachte gebeurtenissen voordoen. De groep zette de ontwikkeling van haar portefeuille voort en bij het bekendste project, de UP-site in Brussel, werden vrijwel alle appartementen onder de 25ste verdieping verkocht. De verkoop van de duurdere, hogere gelegen flats verloopt moeizamer. Momenteel werd ruim 25% gereserveerd. Technisch beweegt de koers in een relatief beperkte bandbreedte tussen 36 en 41 EUR. Een uitbraak uit die zone zal de nieuwe richting bepalen.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Exmar

De Belgische tankerrederij Exmar stelt de beursgang van Exmar Energy Partners op de beurs van New York uit. Exmar was van plan om naar de Amerikaanse beurs te trekken via een MLP (Master Limited Partnership), een vennootschapsvorm die het midden houdt tussen een obligatie en een aandeel en die een vast rendement biedt. Exmar verwijst naar de moeilijke marktomstandigheden, waarbij de waarderingen zijn gedaald. De groep heeft het geld (125 miljoen USD) niet dringend nodig en wacht daarom op een gunstiger tijdstip. De trend van het aandeel keerde naar dalend en een val onder de bodem op 9,76 EUR kan de voorbode zijn van een nieuw rondje daling.

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 3B

Greenyard Foods

Over het eerste semester van het gesplitste boekjaar 2014-2015 boekte de groenteproducent Greenyard Foods fraaie resultaten. De omzet steeg met 0,7%, tot 297,6 miljoen EUR, maar de geconsolideerde rebitda groeide van 15 miljoen tot 39 miljoen EUR, terwijl een nettoverlies van 3,3 miljoen EUR werd omgebogen in een nettowinst van 14,3 miljoen EUR. Belangrijk hierbij was de toename van de rebitda-marge van 8,1 tot 13,1%. De koers van het aandeel reageerde positief op de cijfers, waarbij de doorbraak boven de topjes op 11,90 EUR een technisch aankoopsignaal genereerde. Hier ligt nu de eerste steun. Op 13 EUR bevindt zich de eerste weerstandszone van enig belang.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Syngenta

De Zwitserse groep Syngenta, die actief is in gewasbescherming, zaden en zaadbehandeling, maakte bekend dat ze wereldwijd 1800 van de 26.000 banen wil schrappen. Met die en andere ingrepen wil de groep tegen 2018 zowat 1 miljard USD bespaard hebben. Daarvan is al 265 miljoen USD gerealiseerd. Daarnaast wijzigt de groep haar operationele structuur. De koers van het aandeel verkeerde lange tijd in een dalende trend, waarbij hij terugviel van 413 CHF in mei 2013 tot 283 CHF midden oktober van dit jaar. Mogelijk zien we de eerste tekenen van een bodemvorming, maar het is nog te vroeg om dat te bevestigen. Op 320 CHF ligt weerstand.

Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Partner Content