Atenor Group, Greenyard Foods, Resilux, Xeikon, Dell, Bell-20

De index van de belangrijkste Belgische aandelen maakt rondjes rond 2700 punten. Dat is niet geheel onbegrijpelijk, want begin augustus 2013 werd een top neergezet op 2820 punten.

Atenor Group

De vastgoedgroep maakte prima resultaten bekend over het eerste halfjaar van 2013, want Atenor boekte een geconsolideerd nettoresultaat van 9,21 miljoen EUR. De resultaten voor het tweede semester zullen afhangen van de ontwikkeling van de projecten UP-Site en Trebel, maar de groep verwacht dat de jaarresultaten van 2013 dicht zullen aanleunen bij die van 2012. De portefeuille van Atenor bevat momenteel 12 projecten. De trend van het aandeel ontwikkelt zich eerder zijwaarts. Even boven 30 EUR ligt een steunzone. Houden (3B).

Greenyard Foods

Greenyard Foods is de nieuwe naam van PinguinLutosa. De ondernemer Hein Deprez en zijn familie versterkten hun greep op de groep door het Franse UFM bij Food Invest International uit te kopen voor een niet nader genoemd bedrag. Daardoor stijgt het belang van de familie in Greenyard Foods, dat momenteel 42,7 miljoen EUR waard is, tot 18%. Het aandeel kan de stijgende trend vasthouden, al wordt momenteel wel een pauze ingelast, waarbij de koers schommelt in een relatief kleine bandbreedte tussen 13,80 en 15 EUR. Houden (3C).

Resilux

De producent van voorvormen voor pet-verpakkingen kende een succesvol eerste semester 2013. De omzet nam met 7,5% toe, tot 152,7 miljoen EUR, terwijl de cashflow met een vijfde aandikte, tot 16,6 miljoen EUR. De nettowinst trok met 37% aan, tot 5,7 miljoen EUR (winst per aandeel: 3,81 EUR). Dankzij het goede zomerweer werd ook het tweede halfjaar prima ingezet en als gevolg daarvan verhoogt Resilux lichtjes de verwachtingen voor het volledige boekjaar. Technisch bekeken blijft het aandeel sterk à la hausse gericht. Op 69 EUR ligt steun. Koopwaardig (1B).

Xeikon

Een aandeelhouder van Xeikon spande een kort geding aan tegen de overname van het belang van Punch International in Xeikon door Bencis. De aandeelhouder heeft vragen over het verbreken van alle banden tussen Punch en Xeikon. Dat zou resulteren in de verkoop van de participatie van Xeikon in vastgoeddochter Accentis aan Punch voor 6,9 miljoen EUR, zonder een bod van Punch op de resterende aandelen van Accentis. Medio juli 2013 bracht Bencis een bod uit op de aandelen Xeikon in het bezit van Punch tegen 5,85 EUR per stuk. Speculatief houden (3C).

Dell

Carl Icahn, de bekende Amerikaanse raider van bedrijven, geeft de strijd om de macht bij computerproducent Dell op. De weg ligt nu open voor oprichter Michael Dell om het aandeel van de beurs te halen. Icahn herhaalde echter dat hij de geboden prijs van 13,75 EUR per aandeel die Dell tegen 24,6 miljard USD waardeert, te laag vindt. De koers van Dell noteert iets hoger dan het bod van Michael Dell. Waarschijnlijk speculeren sommige beleggers erop dat Dell zijn bod opnieuw verhoogt. Dat lijkt ons eerder onwaarschijnlijk. Verkopen (5B).

Bel-20

De index van de belangrijkste Belgische aandelen maakt rondjes rond 2700 punten. Dat is niet geheel onbegrijpelijk, want begin augustus 2013 werd een top neergezet op 2820 punten en die stijging moet nu eenmaal worden verwerkt. Ondanks die aarzeling blijft de trend tot nader order à la hausse gericht. Een daling onder de horizontale steun rond 2600 punten zou de gevarenlichten doen flikkeren, maar slechts bij een daling onder de volgende steunzone op 2500 punten, keert de trend naar dalend. Een doorbraak boven 2820 punten zorgt voor een technisch aankoopsignaal.

Partner Content