Banimmo, Befimmo, Fountain, PostNL, Royal Dutch Shell en Exxon Mobil

De vastgoedontwikkelaar Banimmo keek in het eerste halfjaar tegen een verlies van 1,31 miljoen EUR aan.

Banimmo

De vastgoedontwikkelaar Banimmo keek in het eerste halfjaar tegen een verlies van 1,31 miljoen EUR aan. De hoofdreden is een minwaarde van 8,24 miljoen EUR op een City Mall-project in Charleroi. Banimmo bergt de plannen om dit te ontwikkelen op en zoekt een koper voor een aangepast en gemengd programma (retail, kantoor, residentieel, andere), met een aanzienlijke waardevermindering als gevolg. Voor de volledige resultaten blijft het wachten tot 30 augustus 2013. Het aandeel bevindt zich in een neutrale trend. Op 8,80 EUR ligt steun. Houden (3C).

Befimmo

De vastgoedbevak maakte prima resultaten over het eerste semester van 2013 bekend. De portefeuille groeide door de verwerving van de Blue Tower Louise, terwijl AXA het AMCA-gebouw in Antwerpen inbracht. De waarde van de vastgoedportefeuille van Befimmo klom van 1969 miljoen EUR tot 2045 miljoen EUR, terwijl de portefeuillewaarde op constante basis lichtjes afnam, met 0,36%, De groep bevestigt de dividendprognose van 3,45 EUR per aandeel voor het volledige boekjaar 2013. De trend keerde opnieuw naar stijgend. Houden (3B).

Fountain

Een aantal referentieaandeelhouders, Syntegra Capital Fund I, Investissements PCPR, Quareog en Bank Degroof, maakte bekend een zakenbank onder de arm te hebben genomen om de verkoop van Fountain te onderzoeken. Deze aandeelhouders hebben een belang van 58,2%, terwijl 41,8% van de aandelen bij het publiek zit. Zes jaar geleden ging een eerdere poging om Fountain te verkopen niet door. Wordt een koper gevonden, dan zal die een bod op alle aandelen moeten uitbrengen. De koers van Fountain steeg met 10% na het nieuws. Houden (3C).

PostNL

In het tweede kwartaal van dit jaar daalde de operationele winst van de Nederlandse postgroep met 15%, als gevolg van het lagere volume. Voor het volledige boekjaar verwacht PostNL overigens een afname van het volume tussen 9 en 11%. De groep stelt op schema te liggen voor de realisatie van de doelstellingen voor 2015, een onderliggend cashbedrijfsresultaat tussen 300 en 370 miljoen EUR. Sinds het dieptepunt van begin april 2013 trok de koers met zowat 60% aan. Op 3 EUR ligt een sterke horizontale weerstand. Afbouwen (4B).

Royal Dutch Shell

Over het tweede trimester van 2013 maakte de Brits-Nederlandse oliereus tegenvallende resultaten bekend. Door een afschrijving van 2,21 miljard USD op de Amerikaanse schaliegasactiviteiten daalde de nettowinst met 60%, tot 2,29 miljard USD. Ook in Nigeria ondervond RDS problemen. Zonder eenmalige lasten bleef de winstdaling beperkt tot 20%. Het kwartaaldividend wordt met 5% opgekrikt, tot 0,45 USD per aandeel. De koers gaf terrein prijs na de slechter dan verwachte resultaten. Op 24 EUR ligt steun. Koopwaardig (1B).

Exxon Mobil

Ook het Amerikaanse ExxonMobil was niet aan het feest tijdens het tweede kwartaal. Hier daalde de winst met 57%, tot 6,86 miljard USD, terwijl de omzet 16% lager uitkwam, op 106,5 miljard USD. Tijdens het tweede kwartaal van 2012 behaalde ExxonMobil wel een eenmalige boekwinst van 7,5 miljard USD. De productie kalfde met 1,9% af. Als verklaring voor het mindere resultaat wijst de groep op de zwakke raffinagemarges. Al bij al bleef de daling van het aandeel beperkt. Op 90 USD ligt een redelijke steunzone. Koopwaardig (1B).

Partner Content