Beschermingsstrategie voor UCB

© belga

Het UCB-aandeel was de afgelopen maanden goed op dreef. Maar daar kwam begin vorige week abrupt een eind aan. Met een synthetische long call spelen we daarop in.

UCB heeft een beloftevol potentieel geneesmiddel (Evenity) tegen osteoporose in de pijplijn zitten. Maar bij 1 op 40 patiënten die het middel toegediend kregen, traden hartproblemen op. Het is dan ook hoogst onzeker of UCB en zijn partner Amgen op korte termijn nog een goedkeuring zullen krijgen om het middel op de markt te brengen. Eerder faalde ook al een potentieel lupusmedicijn.

Maar UCB blijft een bedrijf met een sterke balans. Het epilepsiemedicijn Briviact is nog altijd beloftevol. Het verguisde Evenity blijkt zeer effectief om botbreuken bij patiënten te voorkomen. Kortom, wie de aandelen bezit, moet ze niet noodzakelijk ontgoocheld weggooien.

We stelden in december vorig jaar een combinatie voor met de aandelen UCB en de gelijktijdige aankoop van een putoptie op dezelfde aandelen. Zo’n positie heet een synthetische long call, omdat ze hetzelfde winstpotentieel biedt als een gekochte call. We kunnen ze herhalen. Wie de aandelen al bezit, koopt uiteraard alleen de tweede poot van de positie (de put). Zorg ervoor dat die putoptie langer loopt dan 19 juli, de dag dat de beslissing van de FDA over Evenity zal komen.


Synthetische long call

Koop 100 aandelen UCB @ 63 euro

Koop 1 put UCB augustus 2017 met uitoefenprijs 64,00 euro @ 3,50 euro

We verzekeren ons tegen eventueel slecht nieuws midden juli. De verzekeringspremie bedraagt 3,50 euro of iets meer dan 5 procent van de koers van UCB. Mocht de koers van het aandeel UCB sterk dalen, dan heeft u tot 18 augustus 2017 het recht te verkopen tegen 64 euro.

Maar het opwaartse potentieel blijft onbeperkt voor het aandeel. Veel slecht nieuws zit nu al in de koers. Wordt Evenity naar de prullenmand verwezen, dan hoeft dat geen aderlating te betekenen voor UCB. Komt het toch nog goed en geeft de FDA het geneesmiddel een vergunning, dan kan de koers exploderen en zit u aan de kant van de winnaars.

Partner Content