Blauwe revolutie

07/11/13 om 14:48 - Bijgewerkt om 14:48

Bron: Inside Beleggen

De groeiende visconsumptie is enkel mogelijk door de 'blauwe revolutie', zoals de opkomst van de aquacultuur sinds de jaren tachtig wordt omschreven.

Dat de landbouwsector voor grote uitdagingen staat, weet u ondertussen. Zo doen de groei van de wereldbevolking en de veranderende eetgewoonten de vleesconsumptie sterk toenemen. De vleesconsumptie in China is gestegen tot 71 miljoen ton per jaar, het dubbele van de VS. Maar nog een onweerlegbaar feit is dat we met zijn allen door de stijgende welvaart ook steeds meer vis eten. De stijging gaat zelfs sneller dan die van de vleesconsumptie. Over een periode van vijftig jaar (1961-2011) bedraagt de gemiddelde groei van de visconsumptie 3,2% per jaar, tegenover een stijging van de wereldbevolking met 1,7% ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Recentste nieuwsoverzicht

Sparen

Meer sparen »

Beleggen

Meer beleggen »


Wonen

Meer wonen »


Pensioen

Meer pensioen »

Rechten

Meer rechten »