CFE, Delhaize, Kinepolis, Thrombogenics

Delhaize koopwaardig

CFE

De bouwgroep maakte bekend een nieuwe organisatie op poten te zetten waarbij een divisie Contracting wordt gecreëerd. Die poot zal alle bouw-, multitech- en spooractiviteiten omvatten. De bedoeling van de nieuwe organisatiestructuur bestaat erin om de winstgevendheid op te krikken. De Antwerpse holding Ackermans&van Haaren bezit 60,4% van CFE dat ook baggeraar DEME bezit. De trend van het CFE-aandeel, waarvan de koers op 16 maanden tijd verdubbelde, blijft sterk stijgend. Op 80 EUR bevindt zich een redelijke horizontale steunzone. Een uitbraak boven de top van 90 EUR geeft een krachtig haussesignaal.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Delhaize

Tot de Belgische aandelen die profiteren van de dollarhausse behoort Delhaize, dat zijn belangrijkste activiteiten in de Verenigde Staten heeft. Delhaize behoort tot de uitblinkers van de eerste 2 weken van het nieuwe beursjaar 2015 en verschillende analisten verhoogden in de afgelopen weken hun koersdoel. Technisch bekeken, keerde de trend van Delhaize al geruime tijd naar stijgend. De doorbraak boven de top van 55 EUR begin november 2014 zorgde voor een krachtig aankoopsignaal. Op 59 EUR ligt de eerste horizontale steun van enig belang en daarna op 55 EUR waar de vroegere weerstand nu steun is geworden.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Kinepolis

Met een beurskapitalisatie van 1 miljard EUR vervoegde het bioscoopaandeel de miljardenclub van de beurs van Brussel. Bovendien deed Kinepolis sinds 2011 200 miljoen EUR naar de aandeelhouders toevloeien via dividenden, een kapitaalvermindering en de inkoop van eigen aandelen. KBC Securities verhoogde het koersdoel tot 40 EUR. De zakenbank verwacht nieuwe overnames en hogere winstbijdragen vanuit Spanje en Nederland waar Kinepolis recent enkele overnames deed. De groep kondigde een nieuwe vestiging in Frankrijk aan en denkt ook aan een obligatie-uitgifte. Kinepolis is een van de aandelen die de fraaiste grafiek laat zien. Op 32 EUR ligt steun.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Thrombogenics

Na een wat mindere periode lijkt het Belgische biotechaandeel aan een heropstanding te zijn begonnen. Meer bepaald wordt de benoeming van Dominique Vanfleteren, die zijn sporen verdiende bij UCB, begin dit jaar als CFO van Thrombogenics door de beleggers enthousiast onthaald. Even boven 6 EUR werd een dubbele bodem gevormd en dat is vaak een omkeerpatroon. Op 7 EUR ligt nu de eerste horizontale steunzone van enig belang. Een doorbraak boven het topje van 7,85 EUR, die van oktober 2014 dateert, genereert een technisch aankoopsignaal. De koers kan dan verder stijgen richting 9 EUR en daarna richting 10 EUR.

Advies: houden

Risico: hoog

Rating: 2C

Partner Content