CFE, Exmar, Greenyard Foods, KBC Ancora, RealDolmen, Wal-Mart

Het baggerbedrijf DEME sleepte in Singapore een belangrijk contract in de wacht, met een waarde van 625 miljoen EUR.

CFE

Het baggerbedrijf DEME sleepte in Singapore een belangrijk contract in de wacht, met een waarde van 625 miljoen EUR. De werken beginnen in december 2013 en het einde is gepland voor augustus 2018. De fiftyfifty-aandeelhouders van DEME zijn CFE en Ackermans & van Haaren (AvH). Door de inbreng van de DEME-aandelen van AvH in CFE en het overkopen van de helft van Vinci’s belang in CFE, zal AvH CFE voor 60,39% controleren. De trend van CFE blijft sterk stijgend. Houden (3C).

Exmar

Saverex, de holding van topman Nicolas Saverys van Exmar, verkoopt een deel van zijn belang in Exmar en zakt van 54 naar 46% (opbrengst bijna 50 miljoen EUR). Daarnaast wil Exmar een aparte Amerikaanse notering voor Exmar Energy Partners via een zogenoemd master limited partnership (MLP), een tussenvorm tussen obligaties en aandelen. De koers van Exmar verdubbelde in een jaar tijd en de trend blijft nog altijd stijgend. Kopen op correctie (2C).

Greenyard Foods

Greenyard Foods, het vroegere Pinguin-Lutosa, zag zijn omzet in het eerste halfjaar toenemen met 3,1%, tot 295,6 miljoen EUR. De rebitda uit de voortgezette activiteiten steeg met 6,3%, tot 24 miljoen EUR. Netto werd 62,2 miljoen EUR verdiend. De verwerving van een aantal productievestigingen resulteerde in efficiëntieverbeteringen en een hogere kasstroom. De resultaten zijn moeilijk vergelijkbaar met die van vorig jaar door de verkoop van de aardappeldivisie. Houden (3C).

KBC Ancora

De holding boven KBC bouwde, net als CERA, haar belang in de Vlaamse bank af. CERA en KBC Ancora stoten 18,8 miljoen KBC-aandelen af aan institutionele investeerders, waardoor het gezamenlijke belang van beide groepen daalt tot 43,8%. Het geld wordt gebruikt om schulden af te bouwen, meer bepaald schulden aan KBC. Het KBC Ancora-aandeel presteerde het afgelopen jaar beduidend beter dan dat van KBC zelf. De trend blijft tot nader order à la hausse gericht. Adviesverhoging naar ‘houden’ (3C).

RealDolmen

De omzet van de IT-specialist RealDolmen steeg in de eerste helft van het gesplitste boekjaar 2013-2014 met 2,5%, tot 115 miljoen EUR, terwijl een nettoverlies van 16,6 miljoen EUR werd omgedraaid in een nettowinst van 4,5 miljoen EUR. De rebitmarge verbeterde tot 4,3%, maar het management stelt dat die marge in het tweede halfjaar kan aantrekken tot 5%. De trend van het aandeel is gekeerd naar stijgend. Op 17,50 EUR ligt de eerste steun, en daarna op 16,30 EUR. Houden (3B)

Wal-Mart

Bij Wal-Mart, de grootste supermarktgroep ter wereld, gebeurt een aflossing van de wacht aan de top. De huidige CEO Mike Duke wordt begin volgend jaar opgevolgd door de 47-jarige Doug McMillon, de huidige topman van de internationale divisie van Wal-Mart. Over het derde kwartaal van 2013 rapporteerde Wal-Mart een winstgroei met 2,5%. De koers van Wal-Mart duwt tegen de weerstand op 80 USD. Een doorbraak kan tot een nieuw haussemomentum leiden. Verkopen (5B).

Partner Content