Colruyt, Nyrstar, Van de Velde, PostNL

De supermarktgroep Colruyt blijft heel actief eigen aandelen inkopen.

Colruyt

De supermarktgroep Colruyt blijft heel actief eigen aandelen inkopen. Op 26 mei 2014 werden 9 miljoen aandelen vernietigd, maar op 30 juni 2014 kocht Colruyt opnieuw 7,260 miljoen aandelen in tegen 37 EUR per stuk. Momenteel bezit de groep 7,7 miljoen eigen aandelen, of 4,94% van het totale aantal uitgegeven aandelen. Die inkoop kan op korte termijn een bodem onder de koers leggen, al blijft Colruyt geconfronteerd met een sterke concurrentie, zodat het momentum in België blijft verslechteren. Technisch belandde de koers in een dalende trend. Sinds de top van september 2013 zien we een patroon van dalende toppen en dalende bodems. Op 38 EUR bevindt zich de laatste horizontale steun.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Nyrstar

Veel grondstoffenwaarden lieten recentelijk een sterke hausse zien, in het spoor van de gestegen metaalprijzen. Nyrstar is geen uitzondering. In enkele dagen tijd steeg de koers van de non-ferrowaarde met 15%, van 2,22 naar 2,54 EUR, maar het kon dat hoge niveau niet vasthouden. Die hausse heeft uiteraard te maken met de aantrekkende zinkprijs, die het hoogste peil van de afgelopen twaalf maanden bereikte, op 2245 USD per ton. Daarbij werd de eerdere top van maart 2014 op 2150 USD overschreden. De huidige opleving belet niet dat de technische trend op lange termijn dalend blijft. Even boven 2 EUR ligt de bodem, die dateert van december 2013.

Advies: houden

Risico: hoog

Rating: 2C

Van de Velde

Het omzetcijfer van Van de Velde over het eerste semester van dit jaar kende een gemengde ontvangst. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met 9,1%, dankzij de succesvolle lancering van de nieuwe lijn Prima Donna Swim en de forse groei van de lingerie. Dat cijfer ligt een flink stuk boven de prognose van een groei met 8%. Bij het Amerikaanse Intimacy liepen de zaken minder goed, want de retailomzet daalde met 22,7% (of 14,1% op vergelijkbare basis). Voor de financiële resultaten over het eerste semester en een outlook voor heel 2014 moet u wachten tot 29 augustus 2014. Technisch blijft de koers hangen onder de top op 39,50 EUR. Een doorbraak daarboven geeft een sterk technisch aankoopsignaal.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

PostNL

Het Nederlandse postbedrijf verhoogde de vooruitzichten 2014 aanzienlijk. PostNL ging eerder uit van een bedrijfsresultaat in de grootteorde van 180 à 220 miljoen EUR, maar die band werd opgetrokken tot 260 à 290 miljoen EUR. Dat is het resultaat van de aanhoudend sterke resultaten bij Mail Nederland, als gevolg van de snelle implementatie van de programma’s voor kostenbesparingen en enkele eenmalige baten. Na dat bericht klom de koers met meer dan 15%. Daardoor keerde de trend op korte termijn naar stijgend. Een doorbraak boven de top van 4,50 EUR, die van november 2013 dateert, genereert een niet te missen technisch aankoopsignaal. Rond 3,50 EUR ligt een sterke steunzone

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Partner Content