Delhaize, Kinepolis, Telenet, Lufthansa

De Duitse groep Lufthansa kwam met een winstwaarschuwing voor 2014. Dat nieuws werd door de beleggers niet in dank aangenomen.

Delhaize

Delhaize maakte een plan bekend om de komende drie jaar in België 2500 arbeidsplaatsen te schrappen en veertien niet-rendabele winkels te sluiten. Bovendien wil de directie de loon- en arbeidsvoorwaarden van alle medewerkers aanpassen. De supermarktgroep wijst op de toegenomen concurrentie en de structureel hogere kosten. Het plan werd slecht ontvangen door het personeel, en sommige winkels bleven een aantal dagen dicht. België heeft slechts een beperkte impact op de cijfers van Delhaize. De koers van Delhaize trok initieel aan na het nieuws, maar verloor daarna toch terrein. Op korte termijn is de trend dalend, maar op lange termijn blijft de trend à la hausse gericht. Op 50 EUR ligt de eerste steunzone van enig belang.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Kinepolis

Als eerste stap in een expansieplan spendeert de Belgische cinemagroep Kinepolis 1 miljoen EUR aan twee failliete bioscoopcomplexen in Spanje. De complexen zijn gelegen in Alicante en Madrid, en hebben twaalf en zestien zalen. In 2013 verkochten ze samen 926.000 tickets. Kinepolis huurt de complexen van de eigenaars en de vergoeding is gekoppeld aan de bezoekersaantallen. De groep moet wel investeren in de digitalisering van de cinema’s. Technisch blijft de koers van Kinepolis een modelhausse neerzetten. De stijgende trend blijft intact, zolang de steun op 130 EUR het niet begeeft. Een doorbraak boven de dubbele top op 145 EUR levert een nieuw sterk technisch aankoopsignaal op.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Telenet

De deal waarbij Telenet investeert in De Vijver Media, de holding boven de Vlaamse televisiezenders Vier en Vijf, via de overname van het belang van Sanoma van 33%, lijkt bijna rond. Wel moet een oplossing worden gevonden voor het weekblad Humo, want daarin is Telenet niet geïnteresseerd. Ook de banken moeten hun fiat geven. Daarnaast maakte Telenet bekend dat vanaf juli 2014 het Belgische eersteklassevoetbal live kan worden gevolgd op Sporting Telenet, Belgacom TV en het Waalse kabelbedrijf VOO. Het akkoord met de voetbalbond geldt voor drie jaar. De koers van Telenet ontwikkelt zich zijwaarts tussen 40 en 46 EUR. Een uitbraak uit die zone zal de nieuwe richting bepalen en een verkoop- of een koopsignaal genereren.

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 3B

Lufthansa

De Duitse groep Lufthansa kwam met een winstwaarschuwing voor 2014. Dat nieuws werd door de beleggers niet in dank aangenomen. Lufthansa verwacht een zwakkere omzet in het passagiers- en het vrachtvervoer, en de groep mikt voor 2014 op een operationeel resultaat van 1 miljard EUR (tegen 1,3 tot 1,5 miljard EUR). Voor 2015 werd de prognose voor het operationeel resultaat bijgesteld van 2,65 miljard tot 2 miljard EUR. De koers van Lufthansa leverde op een dag meer dan 15% in. De technische steun op 17,70 EUR – nu een weerstand – begaf het, en dat had een trendwijziging van stijgend naar dalend tot gevolg. Op 16 EUR ligt de eerstvolgende steunzone en daarna op 15 EUR.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Partner Content