Goud blijft aan te raden

Goud blijft aan te raden

Goud presteert dit jaar behoorlijk, maar het blijft wachten op een echte doorbraak.

Olieprijs schiet omhoog

Olieprijs schiet omhoog

Door de Amerikaanse militaire actie in Syrië zijn de olieprijzen weer gestegen. De markten kijken ook uit naar de OPEC-vergadering op 23 mei. Dan wordt beslist of de geldende productiebeperkingen gehandhaafd blijven.

Koper is oververhit

Koper is oververhit

Bijna vijf maanden na de Amerikaanse verkiezingen begint de markt zich af te vragen of het optimisme over de toekomstige groei in de Verenigde Staten wel gerechtvaardigd is. De koperprijs viel fors terug.

Derivaten op koffie

Derivaten op koffie

Op middellange termijn oogt de fundamentele toestand voor de koffiemarkt vrij gunstig. Inspelen op een hogere koffieprijs kan zowel via hefboomproducten als met trackers.

Maïs is favoriet bij de granen

Maïs is favoriet bij de granen

De granenconsumptie zal dit jaar met 4 procent toenemen. Voor maïs voorspellen experts dit jaar een daling van de landbouwoppervlakte.

Tracker op herontdekte uraniumaandelen

Tracker op herontdekte uraniumaandelen

Na het dieptepunt van eind november stijgt de uraniumprijs weer. Kazachstan, de grootste producent ter wereld, vermindert de productie. Met de Global X Uranium ETF kunnen beleggers op een gespreide manier in de uraniumindustrie investeren.

Tracker op meststoffen

Tracker op meststoffen

Naar verwachting komt de markt van de meststoffen dit jaar weer in evenwicht. Met de Global Fertilizer/Potash ETF kunnen beleggers gespreid in die sector investeren.

Long op platina, short op palladium

Long op platina, short op palladium

Platina was sinds begin dit jaar het kneusje van de grondstoffen, terwijl palladium hoge toppen scheerde. Investeerders kunnen met hefboomproducten een combinatie van een long op platina en een short op palladium opzetten.

Olieprijs profiteert van OPEC-akkoord

De OPEC-landen bereikten vorige week dan toch een akkoord over een vrijwillige productiebeperking. Of die nieuwe overeenkomst ook een impact heeft op het marktevenwicht, zal nog moeten blijken.

Europese tracker op bankaandelen

Inspelen op een herstel van de Europese financiële sector kan met trackers die de prestatie van een breed universum aan financiële aandelen schaduwen.

Gouden instapkans

De goudprijs steeg niet zo fors als werd voorspeld voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Analisten verwachten dat de goud- en zilverprijs verder daalt. Een koopkans.

Inspelen op volatiele dollar

De dollarindex reageerde niet zoals verwacht op de overwinning van Donald Trump. Naargelang het scenario kunnen investeerders zich long of short positioneren.

Perspectieven voor granen verbeteren

De prijzen van tarwe en mais zijn teruggevallen tot dieptepunten die ze in geen jaren hebben bereikt. Het risico dat ze nog verder terugvallen, is beperkt. De speculatieve investeerders beginnen hun kar te keren.

Terugkeer van de opkomende landen

Het wordt voor investeerders steeds moeilijker om achtergebleven activa te vinden. De aandelen uit de zogenaamde emerging markets of opkomende landen zijn wel nog achtergebleven en worden dit jaar dan ook weer opgepikt.

Olieprijs weer boven 50 dollar

Nu de OPEC-leden hun voorraden zullen afbouwen, evolueert de mondiale oliemarkt stilaan naar een evenwicht.

Koopkans voor goud

We blijven elke noemenswaardige correctie van de goudprijs en de goudmijnaandelen als een koopkans beschouwen.

Inspelen op de marktvolatiliteit

De Vstoxx-index meet de impliciete volatiliteit van de aandelen in de Euro Stoxx 50-index. Beleggers kunnen via hefboomproducten of trackers inspelen op de Vstoxx.

Inspelen op toenemende marktvolatiliteit

Een directe belegging in de VIX-index is niet mogelijk, maar beleggers kunnen wel inspelen op een stijging van de impliciete volatiliteit met afgeleide producten op basis van VIX-termijncontracten.

Zet het Braziliaanse herstel door?

Na een dramatisch periode met een zware economische recessie en een diepe politieke crisis is Brazilië terug aan de beterhand en behoort de Braziliaanse beurs tot de best presterende aandelenmarkten van 2016. Gaat dit blijven duren?

Beleggen in Europese financials

Het klassieke verdienmodel van de Europese banken staat meer onder druk dan dat van hun Amerikaanse concurrenten. Het aanbod aan Europese trackers om in te spelen op een herstel, is voldoende groot.