Greenyard Foods, Tigenix, RoyalDutch Shell, General Electric

Er raakten meer details bekend over de voorgenomen fusie tussen Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest.

Greenyard Foods

Er raakten meer details bekend over de voorgenomen fusie tussen Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest. De laatste twee bedrijven worden ondergebracht bij het beursgenoteerde Greenyard Foods en de nieuwe groep zal een gezamenlijke omzet van 3,7 miljard EUR hebben. GIMV zal via de uitoefening van warrants 25,6 miljoen EUR in Greenyard Foods pompen, terwijl 25,5 miljoen nieuwe aandelen van Greenyard Foods worden uitgegeven om de inbreng van de aandeelhouders van Univeg en Peatinvest te vergoeden. De koers van Greenyard Foods won maandag 8,5% en de trend van het aandeel blijft sterk stijgend. Op 16 EUR ligt de eerste horizontale steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Tigenix

Het biotechbedrijf Tigenix sleepte een vitaal octrooi in de wacht bij USPTO, de Amerikaanse patentorganisatie, voor het gebruik van een uit vetweefsel verkregen stromale celpopulatie voor de behandeling van fistels. Dat octrooi, dat in 2030 vervalt, is van groot belang voor de ontwikkeling en commercialisering van Cx601, het belangrijkste ontwikkelingsproduct van Tigenix op de Amerikaanse markt. Het onderzoek bevindt zich in fase III van de ontwikkeling. De resultaten van die fase III worden verwacht in het derde kwartaal van dit jaar. De koers maakte een vreugdesprong met 10%. Technisch is de trend weer opwaarts gericht. Op 0,65 EUR ligt steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C

RoyalDutch Shell

Het blijft overnames regenen. Nu is de energiesector aan de beurt, waar Royal Dutch Shell BG Group, de derde olie- en gasexploratiegroep in het Verenigd Koninkrijk, overneemt. De aandeelhouders krijgen 0,383 GBP in cash plus 0,4454 aandeel Royal Dutch Shell per aandeel BG Group. Het bod waardeert BG Group op 47 miljard GBP. Dit is de grootste operatie in de oliesector in een decennium en vermoedelijk is ze het startsein voor andere overnames. Na de overname is de beurskapitalisatie van Royal Dutch Shell tweemaal die van BP. Technisch ontwikkelt de beurskoers zich zijwaarts. Op 27 EUR ligt steun, op 29,50 EUR bevindt zich weerstand.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

General Electric

Het Amerikaanse conglomeraat General Electric verkoopt voor 26,5 miljard USD vastgoedbezittingen van zijn financiële divisie GE Capital. General Electric wil zich verder focussen op de industriële tak die onder meer vliegtuigmotoren, turbines en medische apparatuur produceert. Bij die verkoop neemt GE een last van 16 miljard USD in de resultaten op. GE gaat ervan uit dat de afslanking resulteert in een dividend van 35 miljard USD, terwijl het conglomeraat tevens aankondigde voor 50 miljard USD eigen aandelen te zullen inkopen. De koers van General Electric schoot in ieder geval als een raket in de hoogte bij hoge omzetten. Op 26 USD ligt nu de eerste horizontale steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Partner Content