Haussecombinaties op Intel

Het aandeel van Intel heeft een positief momentum. Als de stijging nog wat verder gaat, kunt u goed geld verdienen met gerichte optiestrategieën.

Het Amerikaanse Intel (30,58 USD), de grootste chipproducent ter wereld, verhoogde iets meer dan twee weken voor het einde van het tweede kwartaal zijn omzetprognoses voor het lopende tweede kwartaal en het volledige boekjaar. Die betere trend is een gevolg van nieuwe investeringen van de bedrijfsmarkt in pc’s. Dat kan te maken hebben met het besluit van Microsoft, eerder dit jaar, om te stoppen met de ondersteuning van het besturingssysteem Windows XP. Het gaf de vervangingscyclus blijkbaar een boost. Intel verwacht een omzet tussen 13,4 en 14 miljard USD, zowat 700 miljoen USD boven de eerdere prognose. Voor heel 2014 is nu sprake van een bescheiden omzetgroei, in plaats van een stabiele omzet.

De beurs reageerde enthousiast op dat onverwacht goede nieuws en stuurde het aandeel voor het eerst sinds 2004 voorbij de grens van 30 USD. Op basis van de consensusverwachting van de analisten (winst per aandeel: 2,09 USD) wordt Intel momenteel verhandeld tegen 15 keer de verwachte winst voor dit jaar, maar het aandeel blijft goedkoper dan het marktgemiddelde. Het aandeel heeft een positief momentum. Als de stijging nog wat verder gaat, kunt u goed geld verdienen met gerichte optiestrategieën. De optiehandel in Intel is zeer liquide en de spreads zijn laag. Onze voorkeur gaat uit naar de langstlopende series die expireren in januari 2016.

Defensieve callspread

Koop call jan ’16 25 @ 6,12 USD

Schrijf call jan ’16 32 @ 2,22 USD

Met deze defensieve callspread schiet u in de roos als de koers van Intel een fractie aantrekt. De aankoop van de call januari 2016 met uitoefenprijs 25 vergt een uitgave van 612 USD voor een standaardcontract van 100 stukken, terwijl u een derde van uw inzet recupereert door gelijktijdig de call 32 met dezelfde afloopdatum te schrijven. Uw inzet bedraagt 390 USD (612 – 222). Meer dan dat bedrag kunt u niet verliezen. U blijft alleen met lege handen achter als de koers onder 25 USD daalt. Uw break-even ligt op 28,90 USD, zowat 6% onder de huidige koers. Wanneer de koers van Intel licht aantrekt, tot minstens 32 USD, behaalt u de maximale winst van 310 USD. Om dat te bereiken, volstaat een stijging van het aandeel met 5%, en daarvoor hebt u meer dan anderhalf jaar de tijd.

Agressievere callspread

Koop call jan ’16 30 @ 3,05 USD

Schrijf call jan ’16 35 @ 1,35 USD

In deze defensieve callspread stopt u geen schatten, terwijl u toch mooie winstkansen hebt als de koers van Intel aantrekt. Voor de aankoop van de call januari 2016 met uitoefenprijs 30, die at-the-money is, moet u 305 USD op tafel leggen, maar u recupereert bijna de helft door gelijktijdig de call januari 2016 met uitoefenprijs 35 te schrijven. Uw inzet wordt daardoor herleid tot 170 USD (305 – 135), en dat is ook uw maximale verlies. Staat de koers van Intel op de vervaldag op 31,70 USD, dan boekt u winst noch verlies. Dat gebeurt na een hausse met 4% ten opzichte van het huidige niveau. Bij nog hogere koersen boekt u winst, al wordt die afgetopt op 35 USD. Wordt die limiet bereikt, dan behaalt u een winst van 330 USD of bijna tweemaal uw inzet. Daarvoor volstaat een stijging van het aandeel met 14%. Niet onmogelijk.

Put schrijven

Schrijf put jan ’16 30 @ 3,60 USD

Een van onze favoriete strategieën bestaat erin een ongedekte put te schrijven. U ontvangt dan een premie en als de koers van het onderliggende aandeel inderdaad stijgt, hebt u op het einde van de rit de gekregen premie volledig verdiend. Dankzij de premie van 3,60 USD die u opstrijkt voor de put januari 2016 met strike 30, lijdt u slechts verlies bij koersen lager dan 26,40 USD, zodat u over een baissemarge van bijna 14% beschikt.

Partner Content