Het overzicht van onze optieposities, deel 2

We zijn ongeveer halfweg het jaar. Tijd om een tweede keer terug te kijken naar onze optieposities.

Een wagen van het merk Tesla laat weinigen koud, maar tegenover het aandeel staan veel beleggers kritisch. Met onze optiestrategie hebben we enkele keren mooi gescoord. Met de laatste posities zitten we voorlopig in het verlies, doordat de beurskoers wat opgeveerd is. Geen nood. We hebben nog enkele maanden de tijd.

Nyrstar is ruim vertegenwoordigd in de portefeuille van de particuliere belegger, maar tot vandaag hebben daar nog niet veel plezier aan beleefd. We vroegen ons af of Nyrstar binnenkort misschien positief gaat verrassen. We hebben met opties op twee paarden gewed. Voorlopig winnen de baissiers. De geschreven call werd fors goedkoper, doordat de aandelenkoers zwak blijft presteren. We stellen voor de positie te sluiten en de winst veilig te stellen. De geschreven put is wat in waarde gestegen. Wacht rustig af.

Het aandeel van Umicore blijft vriend en vijand verbazen. De koers blijft maar stijgen. Het aandeel is duur geworden. We stelden voor het toch bij te houden, maar er een bescherming onder te leggen in de vorm van een put. De waarde van dat contract is wat gedaald, maar we houden het aan als verzekering tegen mogelijk onheil.

De geschreven call had als doel het rendement op de stukken wat op te krikken. U behoudt de aandelen en stak bovendien een premie van 4 euro op zak. Dat is bijna 8 procent. Intussen is de aandelenkoers blijven stijgen, zelfs tot boven de uitoefenprijs van 48 euro. In theorie kan de schrijver nu al worden uitgeoefend. Maar dat zal niet gebeuren, omdat de koper 4 euro heeft betaald en nog 2 euro verlies maakt.

De bezitters van aandelen van Royal Dutch en Total kregen onlangs een geschikte kans om een deel van de winst op de aandelen veilig te stellen door het schrijven van covered-callopties. We verwachten dat de olieaandelen ter plaatse blijven trappelen. Dat zou positief zijn voor onze geschreven posities. De tijdswaarde zou dan ten minste uit de premie sijpelen. Voorlopig is dat nog niet gebeurd. Maar we hebben tijd.

Partner Content