Kinepolis, MDXHealth, Bouygues, Symantec

De bioscoopgroep Kinepolis maakte bekend dat ze haar aandeel in vijven wil splitsen.

Kinepolis

De bioscoopgroep Kinepolis maakte bekend dat ze haar aandeel in vijven wil splitsen. Daarover stemmen de aandeelhouders op de buitengewone algemene vergadering van 16 mei. Als het plan wordt goedgekeurd, stijgt het aantal aandelen tot 27,9 miljoen. Een analist verhoogde zijn koersdoel voor Kinepolis tot 150 EUR (voor de splitsing). CEO Eddy Duquenne knipte in de kosten en diversifieerde de groep in opera, voetbal en evenementen voor bedrijven. Bovendien wordt het vastgoed zo goed mogelijk gebruikt. Dat resulteerde op de beurs in een modelhausse, waarbij de koers in 2013 verdubbelde en dit jaar opnieuw aantrok met 25%. Op 130 EUR ligt de eerste horizontale steunzone van enig belang. De trend blijft tot nader order sterk stijgend.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

MDXHealth

Vorige week is de koers van het aandeel van MDXHealth sterk gestegen. Op 27 maart was het D-Day voor MDX, want een panel van de Amerikaanse FDA sprak zich uit over een darmkankertest van het Amerikaanse Exact Sciences, die deels is gebaseerd op de technologie van MDX. De uitspraak was nog niet bekend toen dit nummer werd afgewerkt. Geeft het panel groen licht, dan is de goedkeuring door de FDA slechts een formaliteit. Exact Sciences verwacht dat de test binnen vijf jaar 1 miljard USD kan opleveren. MdxHealth krijgt daarop royalty’s, die analisten schatten op 4%. De trend blijft zich opwaarts ontwikkelen. Op 4 EUR bevindt zich de eerste steun, gevolgd door een sterkere steunzone op 3 EUR.

Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C

Bouygues

Het Franse Bouygues geeft de strijd met Altice nog niet op rond de overname van SFR, de mobiele dochter van Vivendi. Bouygues trok zijn bod op van 11,3 miljard tot 13,15 miljard EUR. Wel daalt het aandeel dat Vivendi in het nieuwe bedrijf zou krijgen van 43 naar 21,5%. Concurrent Altice liet in een reactie weten dat het zijn bod van 11,75 miljard EUR voor SFR, plus een belang voor Vivendi van 32% in het nieuwe bedrijf, niet verhoogt. De bal ligt nu in het kamp van Vivendi. De koers van Bouygues, dat behalve in telecom en media ook actief is in de bouwsector, heeft al geruime tijd de stijgende trend te pakken. Op 35 en 40 EUR liggen weerstandszones, terwijl op 25 EUR een zeer sterke horizontale steunzone aanwezig is.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Symantec

De koers van de softwaregroep Symantec, die onder meer is gespecialiseerd in beveiliging, kreeg een dreun na het bericht dat topman Steve Bennett de laan werd uitgestuurd. Hij stond gedurende minder dan twee jaar aan het hoofd van Symantec. De resultaten van het ambitieuze turn-aroundprogramma Symantec 4.0 dat Bennett heeft ontwikkeld om de productiviteit van de verkopers te verhogen, de productinnovatie te versnellen en de marges te vergroten, waren gemengd. Technisch is de trend van het aandeel dalend en de koers belandde bij de horizontale steunzone op 18 USD. Begeeft die steun het, dan kan de steun op 14 USD worden opgezocht. Naar boven toe ligt weerstand op 20 USD.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Partner Content