Luxe van LVMH is duur

Modellen stellen een nieuwe collectie van Louis Vuitton voor op een modeshow in Parijs (03/10/2017). © BelgaImage
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Tegen bijna 30 keer de jaarwinst is het aandeel van LVMH prijzig. Het zou ons niet verbazen als er een afkoelingsperiode op til is. Met opties kunt u daarop inspelen.

De resultaten van LVMH waren alweer erg goed. Het voorbije kwartaal boekte de luxegroep een organische omzetgroei van 13 procent. De lederwaren- en de drankendivisie, die het meest winstgevend zijn, presteerden veel beter dan verwacht. De koers zit al geruime tijd in een hausse. Het aandeel van LVMH is een luxepaardje op de beurs.

Dit jaar alleen al werd het 50 procent duurder. Tegen bijna 30 keer de jaarwinst vinden we het aandeel prijzig. Maar net zoals alle luxebedrijven is LVMH sterk afhankelijk van de Chinese consumptie en de groei van het wereldwijde toerisme.

Het zou ons dan ook niet verbazen als er een afkoelingsperiode op til is. Een terugval richting 215 à 225 euro is de komende maanden niet onmogelijk.

Geschreven call

Schrijf call maart 2018 met uitoefenprijs 240,00 euro @ 12,17 euro

Aandeelhouders kunnen zich daartegen beschermen met een geschreven calloptie. Die constructie levert 12,17 euro op. Dat is ongeveer 5 procent van de koers van het aandeel. U moet dan wel bereid zijn uw aandelen te verkopen tegen 240 euro, als de koper van de call dat vraagt. Dat doet hij alleen als de koers stijgt. U ontvangt dan 252,17 euro per aandeel (240 + 12,17).

Maar we verwachten dus een koersstagnatie of zelfs een daling. Als we gelijk krijgen, blijven de aandelen van u en behoudt u de premie van 12,17 euro. Alleen zullen uw aandelen wat minder waard zijn geworden. Maar dat zou ook het geval zijn geweest als u geen opties had geschreven, en bovendien had u dan geen premie ontvangen. Het schrijven van calls is alleen verantwoord als er 100 aandelen per geschreven call in uw portefeuille zitten.

Geschreven put

Schrijf put LVMH september 2018 met uitoefenprijs 220,00 euro @ 12,85 euro

Wie geen aandelen van LVMH bezit, kan proberen ze goedkoper te kopen door het schrijven van putopties. Ook met dit contract haalt u onmiddellijk meer dan 12 euro binnen. U moet de aandelen wel kopen tegen 220 euro als de koers daalt. U koopt de aandelen dan tegen 207,15 euro, of 13 procent onder de huidige koers. Dat is geen ramp. Met de aandelen kunt u dan de geschreven callpositie innemen en zo uw rendement verhogen.

Partner Content