Op de rem voor Tesla

Op 28 juli 2017 stelde Tesla in het Amerikaanse Fremont een nieuw model voor. © Reuters
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Winst of een dividend heeft CEO Elon Musk nog niet direct in petto. Daarom gaan we à la baisse met een geschreven call en een gekochte put.

Elon Musk, de oprichter en de CEO van Tesla, is onnavolgbaar in het opstapelen van verrassingen. Zijn meest recent nummertje mocht er weer zijn. Bij de aankondiging van een elektrische vrachtwagen, rijdt er een mooi, maar erg dure sportwagen uit de truck.

Zijn marketingcapaciteiten kan hij voorlopig niet te gelde maken in de productiehal waar de Tesla wordt gefabriceerd. Bovendien komt de rentabiliteit van het bedrijf nog in de verste verte niet in zicht. Over het derde kwartaal rapporteerde Tesla weer een groter dan verwacht verlies. Zulke droeve mededelingen laat Musk aan anderen over.

Desondanks noteert het Tesla-aandeel nog altijd 70 procent hoger dan begin dit jaar. Tegen een koers van 314 dollar is zelfs een groeiaandeel als Tesla erg duur. Musk zou pas een echte stunt uithalen als hij wat winst of een klein dividend zou aankondigen. Maar dat zit nog niet direct in de koffer van zijn elektrische truck. We gaan daarom à la baisse. Eerst een strategie voor wie de aandelen bezit.

Geschreven call

Schrijf call Tesla Motors april 2018 met uitoefenprijs 330,00 dollar @ 27,10 dollar

Met deze optie proberen we te profiteren van de gekke prijzen die beleggers vandaag betalen voor calls op Tesla. Als u zich verbindt aandelen Tesla te leveren tegen 330 dollar, dan maakt u onmiddellijk 8 procent winst. Als de aandelenkoers een adempauze inlast en dus niet opnieuw fors gaat stijgen, dan behoudt u die mooie premie. Die kans is reëel, want rond 330 dollar ligt een stevige technische weerstand. Als u de aandelen niet bezit, kunt u met een gekochte put op een terugval van de koers inspelen.

Gekochte put

Koop put Tesla Motors januari 2018 met uitoefenprijs 310,00 dollar @ 15,97 dollar

Als de koers van Tesla begint te zakken, dan kan het snel gaan. De hype kan niet eeuwig blijven duren. Er wacht bij een terugval een eerste steun rond 299 dollar en daarna pas rond 243 dollar. Dat zou bingo zijn. De winst zal dan oplopen richting 67 dollar. U koopt de aandelen op de beurs tegen 243 dollar en verkoopt ze via de putoptie onmiddellijk tegen 310 dollar. Daar moet u uiteraard wel de kosten van de gekochte putoptie van aftrekken.

Partner Content