Resultatenvloed

Deze week maken zes portefeuillewaarden hun cijfers bekend.

Tijdens onze vakantie heeft de financiële wereld niet stilgestaan. Vooral op Wall Street gonst het van de activiteit door het resultatenseizoen. De afgelopen twee weken heeft een overgrote meerderheid van de grote Amerikaanse bedrijven haar licht laten schijnen op het voorbije kwartaal. Zoals wel vaker zijn er hoog- en laagvliegers.

Ook voor ons zijn dit spannende tijden, want bijna alle kwartaal- en halfjaarcijfers van de bedrijven in de voorbeeldportefeuille worden in zes weken op ons losgelaten. Er is al een zevental achter de rug. In dit nummer kunnen we er al een drietal bespreken, met Fred Olsen Energy (zie p. 5), Intel en Yum! Brands in de rubriek ‘portefeuillecommentaar’ (zie p. 2-3). De besprekingen van Coca-Cola Company, LVMH, Nutreco en Syngenta volgen in een van de volgende nummers.

Het is uiteraard onmogelijk alles meteen uitvoerig te bespreken. Deze week bijvoorbeeld alleen al publiceren zes portefeuillewaarden hun kwartaal- en halfjaarcijfers. Dat wordt even nagelbijten met morgen de cijfers van UCB – essentieel voor Tubize – en Vale. Donderdag wordt een piekdag met de autogigant Volkswagen, de oliemajor RoyalDutch Shell, de farmagrootheid Sanofi en First Quantum Minerals.

Die laatste cijfers beïnvloeden sterk de koersevolutie bij Lumina Copper. Naar schatting eind augustus zal het bod van First Quantum op Lumina officieel van start gaan. Dat niet alleen kan worden gekozen voor een bod in cash (10 CAD per aandeel), maar ook geheel (0,4348 aandelen First Quantum per Lumina-aandeel) of gedeeltelijk in aandelen van First Quantum (5 CAD cash + 0,2174 aandelen First Quantum), verklaart de koersklim van de Canadese mijnbouwer, met een koers boven 10 CAD bij Lumina Copper.

Lijst voor augustus

Ongeveer de andere helft van de portefeuille komt in augustus met haar resultaten. Het begint vrijdag 1 augustus met de Franse oliedienstenspeler CGG. Dat wordt spannend, want die sector doet het niet goed op dit ogenblik. Bovendien hebben we de positie verder uitgebouwd. Volgende week is het de beurt aan de financiële waarde Standard Chartered (6 augustus), de sportartikelengigant Adidas (7 augustus) en de diabeteskampioen Novo Nordisk (7 augustus). Daarop volgen de cijfers van Henkel (12 augustus), Cosan (13 augustus) en Deere & Company (13 augustus).

Het langst moeten we wachten op de turn-aroundkandidaat Tessenderlo Group (27 augustus), de innovatiekampioen Essilor (28 augustus), het Leuvense biotechbedrijf Thrombogenics (ook 28 augustus) en de holding Bolloré (29 augustus). Textielgrootheid Inditex en de Chinese plantagemaatschappij Asian Citrus komen door een andere boekjaarindeling op 18 en 26 september aan de beurt.

Partner Content