Drie Euronext-herstelkandidaten

Drie Euronext-herstelkandidaten

De weg is vrij voor een inhaalbeweging van de Europese aandelenmarkten ten opzichte van de wereldindex. We presenteren een drietal waarden op Euronext, die van de inhaalbeweging en het economisch herstel in Europa kunnen profiteren en waar het potentieel nog niet volledig in de koers verrekend zit.

Het miskende potentieel van uranium

Het miskende potentieel van uranium

Voor investeerders vergt het moed om uranium als een potentiële belegging te beschouwen. De prijsevolutie van de voorbije jaren gaf daar ook niet veel reden toe. Toch zijn we van mening dat de grondstof fraaie investeringskansen biedt.

Solden in de nutssector

Solden in de nutssector

Na vele jaren van beurshausse zijn er niet veel zwaar achtergebleven sectoren op de westerse beurzen meer. Er is echter wel degelijk nog eentje.

Voedingsreuzen zijn wakker geschud

Voedingsreuzen zijn wakker geschud

Jarenlang stonden Nestlé, Danone en Unilever garant voor fraaie, bovengemiddelde beurswinsten. De jongste twee à drie jaar was dat niet het geval. Maar het afgewezen bod op Unilever kan een keerpunt zijn.

Beleggen in biotech: een stand van zaken

Beleggen in biotech: een stand van zaken

Midden december stelden we onze tien favorieten voor 2017 voor. Na afloop van het eerste kwartaal maken we een eerste stand van zaken op.

Zilverbeleggers mogen juichen

Zilverbeleggers mogen juichen

De prijs van zilver steeg in 2016 met bijna 16 procent. Die trends zet hoogstwaarschijnlijk door.

Het land van de rijzende beurs

Het land van de rijzende beurs

We zijn van oordeel dat de Japanse beurs sinds eind 2012 uit een erg lange structurele berenmarkt (1989-2012) geklommen is en zich zodoende weer in een langdurige stierenmarkt (opwaartse beurstendens) bevindt. We denken dan ook dat het nog steeds interessant is voor een beperkt percentage in de Japanse beurs te beleggen.

Maak kennis met vijf BRICS-sterren

Maak kennis met vijf BRICS-sterren

Ook in de BRICS-landen - Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika - vindt u kanjers van value-aandelen. Deze vijf halen een hoog rendement en focussen op de creatie van aandeelhouderswaarde.

De oliecrisis is achter de rug: wat nu?

De oliecrisis is achter de rug: wat nu?

Het akkoord tussen de OPEC en andere olieproducerende landen om de productie terug te schroeven, zal de olieprijs dit jaar doen stijgen. Maar van prijzen boven 70 dollar mogen we niet dromen.

Cacao op laagste peil in vier jaar

Cacao op laagste peil in vier jaar

De cacaoprijs is vorig jaar sterk gedaald. Dat biedt interessante kansen voor wie in de grondstof wil investeren.

Grijp die gouden kans

Grijp die gouden kans

Economische en politieke onzekerheid, hogere inflatie(verwachtingen) en gigantische schuldenbergen bieden gouden kansen voor mooie rendementen in goud.

Lotus Bakeries en Picanol zijn de beste Belgische aandelen

Lotus Bakeries en Picanol zijn de beste Belgische aandelen

We maakten een lijst van de beste Belgische aandelen, bekeken op een termijn tot twintig jaar. Op basis van die rangschikking kunnen we één gouden tip geven: beleg in familiale bedrijven.

En de boer, hij ploegt voort

En de boer, hij ploegt voort

Door een toenemende welvaart, betere hygiëne en vooral een spectaculaire evolutie in de geneeskunde groeit de wereldbevolking almaar sneller aan.

Vijf Amerikaanse valuesterren

Donald Trump zet Wall Street meer dan ooit weer in het middelpunt van de belangstelling bij aandelenbeleggers. De Amerikaanse beurs presteert dit jaar dan ook weer een pak beter dan bijvoorbeeld de Europese aandelenmarkten.

Van gehaat tot geliefd

We zien weer voldoende argumenten om positiever tegenover de banksector te staan en te mikken op een herstel in de komende maanden. Maar een rechte lijn naar boven hoeft u niet te verwachten.

Weer gezonde belegging

De verkiezingsoverwinning van Donald Trump biedt herstelkansen voor de gezondheidssector.

Vijf Europese valuesterren

Valuebeleggers zijn tegendraads. Ze kopen als anderen verkopen. Deze vijf Europese aandelen beantwoorden aan alle criteria van een valuewaarde.

Initiële reactie is geen graadmeter

De Europese beurzen verliezen terrein, omdat ze vrezen voor ondoordachte beslissingen van de regering-Trump. Maar historisch bekeken overreageren de financiële markten vaak op verkiezingsuitslagen.

Grondstoffen op een keerpunt

Na enkele moeilijke jaren begint de grondstoffensector overeind te krabbelen. Maar voor beleggers is het zaak selectief te zijn. Het herstel zal niet voor alle grondstoffen op dezelfde manier verlopen.