Het land van de rijzende beurs

Het land van de rijzende beurs

We zijn van oordeel dat de Japanse beurs sinds eind 2012 uit een erg lange structurele berenmarkt (1989-2012) geklommen is en zich zodoende weer in een langdurige stierenmarkt (opwaartse beurstendens) bevindt. We denken dan ook dat het nog steeds interessant is voor een beperkt percentage in de Japanse beurs te beleggen.

Maak kennis met vijf BRICS-sterren

Maak kennis met vijf BRICS-sterren

Ook in de BRICS-landen - Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika - vindt u kanjers van value-aandelen. Deze vijf halen een hoog rendement en focussen op de creatie van aandeelhouderswaarde.

De oliecrisis is achter de rug: wat nu?

De oliecrisis is achter de rug: wat nu?

Het akkoord tussen de OPEC en andere olieproducerende landen om de productie terug te schroeven, zal de olieprijs dit jaar doen stijgen. Maar van prijzen boven 70 dollar mogen we niet dromen.

Cacao op laagste peil in vier jaar

Cacao op laagste peil in vier jaar

De cacaoprijs is vorig jaar sterk gedaald. Dat biedt interessante kansen voor wie in de grondstof wil investeren.

Grijp die gouden kans

Grijp die gouden kans

Economische en politieke onzekerheid, hogere inflatie(verwachtingen) en gigantische schuldenbergen bieden gouden kansen voor mooie rendementen in goud.

Lotus Bakeries en Picanol zijn de beste Belgische aandelen

Lotus Bakeries en Picanol zijn de beste Belgische aandelen

We maakten een lijst van de beste Belgische aandelen, bekeken op een termijn tot twintig jaar. Op basis van die rangschikking kunnen we één gouden tip geven: beleg in familiale bedrijven.

En de boer, hij ploegt voort

En de boer, hij ploegt voort

Door een toenemende welvaart, betere hygiëne en vooral een spectaculaire evolutie in de geneeskunde groeit de wereldbevolking almaar sneller aan.

Vijf Amerikaanse valuesterren

Donald Trump zet Wall Street meer dan ooit weer in het middelpunt van de belangstelling bij aandelenbeleggers. De Amerikaanse beurs presteert dit jaar dan ook weer een pak beter dan bijvoorbeeld de Europese aandelenmarkten.

Van gehaat tot geliefd

We zien weer voldoende argumenten om positiever tegenover de banksector te staan en te mikken op een herstel in de komende maanden. Maar een rechte lijn naar boven hoeft u niet te verwachten.

Weer gezonde belegging

De verkiezingsoverwinning van Donald Trump biedt herstelkansen voor de gezondheidssector.

Vijf Europese valuesterren

Valuebeleggers zijn tegendraads. Ze kopen als anderen verkopen. Deze vijf Europese aandelen beantwoorden aan alle criteria van een valuewaarde.

Initiële reactie is geen graadmeter

De Europese beurzen verliezen terrein, omdat ze vrezen voor ondoordachte beslissingen van de regering-Trump. Maar historisch bekeken overreageren de financiële markten vaak op verkiezingsuitslagen.

Grondstoffen op een keerpunt

Na enkele moeilijke jaren begint de grondstoffensector overeind te krabbelen. Maar voor beleggers is het zaak selectief te zijn. Het herstel zal niet voor alle grondstoffen op dezelfde manier verlopen.

Infrastructuur for president

Het enige waarover de twee Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump het eens lijken te zijn, is dat de Verenigde Staten meer moeten investeren in infrastructuur. En dat is ook nodig.

Overdrijf niet met vastgoedpapier

Laag, lager, laagst in de rendementen op spaarboekjes betekent hoog, hoger, hoogst voor de koersen van de gereglementeerde vastgoedvennootschappen. Maar de premies zijn te hoog opgelopen.

Er is geen luxeprobleem

De luxemarkt heeft klappen gekregen door de stilvallende groei in Azië. Vooral producenten van luxehorloges kregen het zwaar. Maar de crisis in de luxesector is een tijdelijk fenomeen.

De ene stierenmarkt is de andere niet

De ene stierenmarkt is de andere niet

De haussemarkt op Wall Street duurt al 90 maanden. Het gemiddelde is 54 maanden. Maar dat fraaie Amerikaans plaatje kreeg niet hetzelfde vervolg op de Europese aandelenmarkten.

Nieuw jasje, zelfde inhoud

Vanaf donderdag 13 oktober verschijnt Inside Beleggen als een uitneembare katern van zestien pagina's midden in het financieel-economische magazine Trends. Maar veel zal er voor het overige niet veranderen.

De overheden zijn weer aan zet

Het rentebeleid van de Europese Centrale Bank heeft negatieve gevolgen voor de spaarders en de banken. De lachende derde tijdens de voorbije jaren waren ongetwijfeld de overheden.