Beleggerscompetitie 2017

© Getty Images/iStockphoto

Beleggerscompetitie: Stilte voor de storm

Beleggerscompetitie: Stilte voor de storm

De deelnemers aan de Beleggerscompetitie die hebben ingespeeld op dalende koersen - zoals tompau, de winnaar van het tweede weekklassement - gooiden hoge ogen. We verwachten grotere schommelingen op de beurzen in de loop van de komende weken.

Beleggerscompetitie: Op kousenvoeten hoger

Beleggerscompetitie: Op kousenvoeten hoger

Het belangrijkste nieuwsfeit van de afgelopen week was het resultaat van de Nederlandse verkiezingen. Omdat het populisme een halt werd toegeroepen, steeg de Nederlandse aandelenmarkt. De onvermijdelijke Donald Trump toonde zijn spierballen aan Noord-Korea, maar dat had minder invloed op de beurzen. Het resultatenseizoen loopt stilaan ten einde, maar er kunnen nog verrassingen aankomen. De vierde weekprijs werd in de wacht gesleept door de portefeuille chilipeper, die in één week 8,73 procent hoger fietste. Weliswaar is een gedeelte van die performance te danken aan het uitnodigen van vrienden en het meespelen met de dagelijkse quiz, maar het blijft een prima prestatie. In de algemene rangschikking veranderde weinig. Succes-sie behoudt de leiding en in de top vijf vonden nauwelijks verschuivingen plaats.

Beleggerscompetitie: Gestaag hoger

Beleggerscompetitie: Gestaag hoger

Een gekende beurswijsheid luidt dat een hausse wordt gebouwd op een muur van zorgen. Dat lijkt ook dit jaar het geval, maar ondanks de nodige onzekerheid blijven de beurzen stijgen. In de Verenigde Staten rijgt de Dow Jones zelfs de records aan elkaar. In de afgelopen week vertoonden de aandelenmarkten niet echt vuurwerk, maar toch slaagde de winnaar van de weekprijs, de portefeuille Pex, erin om op één week tijd zijn portefeuilletotaal met 7,90% op te krikken. In de algemene rangschikking bleef succes-sie aan de leiding en dat is een fraaie prestatie in de wetenschap dat meer dan 20.000 spelers hem het vuur aan de schenen willen leggen.

Beleggerscompetitie van Trends.be gaat op volle kracht

Beleggerscompetitie van Trends.be gaat op volle kracht

Het leuke van beleggen is dat geen enkele week op een andere lijkt. Waar tijdens de eerste week weinig animo op de aandelenmarkten heerste, veranderde dat deze week waarbij woensdag uitgroeide tot de topdag.

Beleggerscompetitie 2017: een rustige start

Beleggerscompetitie 2017: een rustige start

Bij de Beleggerscompetitie, het jaarlijkse initiatief van Trends en Keytrade Bank, zorgden de spelers nog niet voor vuurwerk tijdens de eerste week.