Bodemonderzoek bij General Electric

© reuters
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

General Electric heeft in het eerste kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. “Het is een stap voorwaarts in de uitvoering van ons 2018-plan en we zien tekenen van vooruitgang in onze prestaties”, zei CEO John Flannery.

General Electric is bezig zijn gigantische structuur te vereenvoudigen. Het bedrijf gaat focussen op luchtvaart, energieopwekking en gezondheidszorg. Het zal zich opsplitsen in verschillende (beursgenoteerde) bedrijven. Op de beurs is het aandeel GE al jaren op de sukkel. Eind december 2015 kostte het nog meer dan 30 dollar. De koers modderde wat aan tot begin vorig jaar, om dan een forse daling in te zetten die intussen resulteert in een verlies van meer dan 50 procent.

Geschreven put

Schrijf put General Electric juni 2018 met uitoefenprijs 18,00 dollar @ 3,40 dollar

We dachten al enkele maanden geleden dat de bodem bereikt was rond 16 dollar. Intussen ging het nog wat lager, maar er lijkt nu toch beterschap op komst. We wezen al op de geschreven put juni 2018 met uitoefenprijs 18 dollar. Die levert vandaag 3,40 dollar op.

Veel tijd is er niet meer tot 15 juni. Maar als de kentering doorzet, kan de aandelenkoers gerust richting 20 dollar gaan. Als dat gebeurt, verdienen we alsnog goed geld aan dat contract. Duurt de opwaartse koersbeweging wat langer, dan worden we misschien aangewezen. We kopen de stukken dan tegen 14,60 dollar. Dat is ongeveer de huidige koers.

Gekochte call

Koop call General Electric september 2018 met uitoefenprijs 20,00 dollar @ 0,28 dollar

We kochten dit contract eerder al tegen een halve dollar. Vandaag is het vrijwel niets waard. Wie toen niet gekocht heeft, krijgt dus een nieuwe, betere kans. Rond 20 dollar ligt een relatief stevige weerstand. Dat is 30 procent boven de huidige koers. Op de optiebeurs is er blijkbaar nog niet veel vertrouwen in een koersherstel van General Electric. De calls zijn er spotgoedkoop. Dat kan snel veranderen als het vertrouwen terugkeert. Wij blijven alvast aan de haussekant staan met deze twee, reeds eerder aanbevolen, contracten.

Partner Content