Barco doet beter dan de index

De tradingupdate van Barco over het derde kwartaal gaf een gemengd beeld.

Op de jaarresultaten van Barco is het nog enkele weken wachten, tot in de krokusvakantie, op donderdag 11 februari. De tradingupdate over het derde kwartaal gaf een gemengd beeld. Aan de ene kant zat de kwartaalomzet duidelijk onder die van de twee voorgaande trimesters, met 230,3 miljoen EUR (was 241,6 miljoen EUR in het eerste en zelfs 264,6 miljoen EUR in het tweede kwartaal). Daarmee bleef de visualisatiespecialist manifest onder de analistenconsensus en het cijfer lag ook maar 1 miljoen EUR boven het zakencijfer in het derde trimester van 2014. Barco had te kampen met de verwerking van de orders, deels door een IT-conversie. De omzet had hoger kunnen liggen, als het de bestellingen sneller had kunnen afhandelen.

Aan de andere kant was er het goede nieuws dat het orderboek blijft aangroeien. Het stond op 31 december 2014 op 302,2 miljoen EUR en op 30 juni 2015 op 333,2 miljoen EUR. Eind september was het verder aangegroeid tot 367,2 miljoen, of 25,1% hoger dan begin 2015. Het aantal bestellingen lag na negen maanden 18,8% hoger dan in dezelfde periode van 2014.

Van Barco verwachten we dat het aandeel beter zou presteren dan het marktgemiddelde. Het aandeel blijft erg goedkoop gewaardeerd tegen 1,15 keer de boekwaarde, tegen 6,5 keer de verwachte verhouding tussen de ondernemingswaarde (ev) en de bedrijfskasstroom (ebitda) en met een verwacht dividendrendement in de buurt van 3% bruto. En dan hebben we nog de stevige nettokaspositie niet in rekening gebracht (187,7 miljoen EUR eind juni). De referentie-aandeelhouder Van de Wiele (Charles Beauduin), die vorig jaar het Gimv-belang overkocht, heeft in de tweede helft van vorig jaar de participatie alvast al boven 13% gebracht (rating 1B).

Partner Content