Barco start sterk

De visualisatiespecialist Barco is veel beter aan het boekjaar 2015 begonnen dan verwacht. Dat leert de tradingupdate over het eerste kwartaal.

De analistenconsensus stond op een omzet van 220 miljoen EUR, maar het West-Vlaamse technologiebedrijf Barco toonde een omzetcijfer van 241,6 miljoen EUR bij de tradingupdate over het eerste kwartaal. Dat is niet alleen 14,6% meer dan in de eerste drie maanden van 2014, maar ook bijna 10% boven de gemiddelde analistenschatting. De aangename verrassing kwam van de grootste afdeling, Entertainment. Daar zien we een omzettoename met 18,4%, tot 134,9 miljoen EUR. Het gunstige effect van de forse klim van de Amerikaanse dollar laat zich sneller voelen dan verwacht.

De bedrijfstop toonde zich bij de voorstelling van de jaarcijfers 2014 nog erg voorzichtig, met een licht stijgende omzet en een verbetering van de winstgevendheid als prognose voor dit jaar. Het is echter te wachten tot de bekendmaking van de halfjaarresultaten voor een aanpassing van de vooruitzichten. Ook over eventuele overnames – Barco zit op een oorlogskas van ruim 200 miljoen EUR – viel geen nieuws te rapen. Maar ook in de evolutie van het orderboek zien we beterschap. Dat orderboek is met 37,5 miljoen EUR gestegen sinds het jaarbegin, tot 339,7 miljoen EUR. Dat is een toename met ruim 2% tegenover een jaar eerder. De markt reageerde positief op de tradingupdate.

Tegen amper iets meer dan 1 keer de verwachte boekwaarde en minder dan 5 keer de verwachte verhouding tussen de ondernemingswaarde (ev) en de bedrijfskasstroom (ebitda) blijft het aandeel te goedkoop gewaardeerd. We verhogen onze faire waarde en ons koersdoel van 62 naar 66 EUR. We handhaven dan ook het advies koopwaardig (rating 1B) en leggen zelfs een aankooplimiet om onze positie verder aan te vullen.

Partner Content