Dagen zonder nieuws

De koers van Thrombogenics kon een positieve opkikker gebruiken. Op dagen zonder bedrijfsnieuws gaat de koers (haast) steeds lager. Dat patroon wordt enkel onderbroken als er nieuws is, want dat blijft positief.

Dat was bijvoorbeeld vorige week het geval, toen ING het aandeel begon te volgen met een koersdoel van 73 EUR. En eerder deze week was er het nieuws dat het Britse National Institute for Health and Care Excellence, kortweg NICE, zich positief uitlaat over Jetrea en het geneesmiddel voorlopig aanbeveelt voor terugbetaling met een maximumprijs van 2500 pond (GBP), conform de prijszetting van Alcon. NICE staat bekend als kritisch en dus is dit een opsteker. Een argument minder ook voor de shorters. De koersreactie was in elk geval positief. We denken dat de positieve nieuwsstroom de shorters eerder vroeg dan laat in het zand zal doen bijten en de plaat poetsen. Vandaar dat we het advies handhaven op ‘koopwaardig’ (rating 1C).

Dat gebrek aan (positief) nieuws speelt ook de koers van Lumina Copper parten. Grondstoffen zijn de voorbije maanden veel van hun populariteit bij beleggers kwijtgespeeld en bezitters van deelbewijzen in grondstoffenfondsen treden uit en doen die fondsen posities liquideren. Dat weegt ook nadrukkelijk op de koers van Lumina Copper, mede door een beperkte liquiditeit. Men lijkt te vergeten dat nog maar twee maanden geleden een onafhankelijke, economische studie een waarde van 45 CAD per aandeel op het Taca Taca-project heeft geplakt.

Taca Taca is het grootste koperexploratieproject ter wereld dat momenteel te koop staat. Helaas gelegen in Argentinië. Het vergt zeker in de huidige omstandigheden (moeilijkheden in Argentinië en verminderde appetijt voor grondstoffen) tijd om de onderhandelingen met de grote mijnbouwgroepen tot een goed einde te brengen. We blijven mikken op een goede afloop -een verkoop- en maken verder gebruik van de uitverkoop om on ze positie te verstevigen. Vandaar een nieuwe aankooplimiet (rating 1C).

Partner Content