Elk nadeel heb se voordeel

De algemene marktcorrectie laat zich natuurlijk ook voelen in het resultaat van de voorbeeldportefeuille. Maar ze heeft er ook voor gezorgd dat de limietkoers voor Intel werd gehaald.

Om het met de woorden van voetballegende Johan Cruijff te zeggen: “Elk nadeel heb se voordeel.” De algemene marktcorrectie laat zich natuurlijk ook voelen in het resultaat van de voorbeeldportefeuille. Maar ze heeft er ook voor gezorgd dat de limietkoers voor Intel werd gehaald.

Met Intel voegen we voor het eerst een technologiewaarde toe aan het thema van de consumptie van opkomende middenklasse. We zien de grootste chipproducent ter wereld niet langer als een vergane glorie, maar mikken erop dat de groep met Bay Trail, een nieuwe processorfamilie die een laag stroomverbruik koppelt aan hoge prestaties, doorbreekt op de markt van de mobiele toestellen (tablets). Het heeft de ambitieuze doelstelling dit jaar ten minste 40 miljoen halfgeleiders te verkopen. Dat zou een verviervoudiging op jaarbasis betekenen en een marktaandeel van 22% opleveren op de tabletmarkt (exclusief de iPad).

Verkoopstop bij Syngenta

Men zou verwachten dat een solide waarde als Syngenta overeind kan blijven als er turbulentie ontstaat op de markten. Dat gebeurde echter vorige week niet met de Zwitserse landbouwreus, omdat er wat minder nieuws kwam uit de Verenigde Staten. De National Grain & Feed Associaton en de North American Export Grain Association hebben aan Syngenta per brief gevraagd de commercialisering van twee genetisch gemodificeerde maiszaden, Agrisure Viptera en Agrisure Durcade, onmiddellijk stop te zetten, tot beide zaden ook door China zijn goedgekeurd.

China weigerde tot nog toe die zaden uit de Verenigde Staten in te voeren. We verwachten dat dit maar een tijdelijk probleem is en blijven geloven in het stijgingspotentieel van het aandeel voor de komende jaren (rating 1B). De jaarcijfers worden bekendgemaakt op 5 februari.

Partner Content