Fagron voert eerste tranche door

Op 20 mei kondigde Fagron aan dat de eerste schijf van zijn kapitaalverhoging is doorgevoerd. De weg ligt nu vrij voor de tweede.

Op 20 mei kondigde Fagron aan dat de eerste schijf van de kapitaalverhoging is doorgevoerd. Het gaat om een private plaatsing voor 131 miljoen EUR, waarbij 22,6 miljoen aandelen werden uitgegeven tegen 5,7916 EUR per aandeel. Zoals voorzien, gebeurde de plaatsing bij WPEF bv, een holdingvennootschap van het Nederlandse investeringsfonds Waterland en Baltisse (Filip Balcaen), en bij vijf investeerders: Alychlo nv (Marc Coucke), Carmignac, Midlin nv, Bart Versluys en de nieuwe CEO, Hans Stols. Een laatste, kleinere horde werd enkele dagen daarvoor genomen met een akkoord tussen Fagron en de vroegere eigenaars en werknemers van Bellevue Pharmacy, het door de gewijzigde terugbetalingsvoorwaarden zwaar getroffen niet-sterielecompoundingbedrijf in de Verenigde Staten, waarvan de activiteiten in maart werden stopgezet.

De weg ligt nu vrij voor de tweede schijf van de kapitaalverhoging. Dat wordt er een met het klassieke voorkeurrecht, en zal 88 miljoen EUR ophalen via de uitgifte van 17,1 miljoen aandelen tegen 5,16 EUR per aandeel. Op basis van 54,7 miljoen uitstaande aandelen na de private plaatsing geeft dat het recht om in te tekenen op vijf nieuwe aandelen per zestien voorkeurrechten (aandelen). De timing is nog niet bekend en hangt samen met de goedkeuring van het prospectus door de beurswaakhond FSMA. Vermoedelijk zal de hele operatie tegen eind juni afgerond zijn.

Zoals aangekondigd zullen we meedoen aan de publieke kapitaalverhoging. De koers is duidelijk in herstel. Een bewijs dat heel wat investeerders terugkeren. Uiteraard zal Fagron 2.0 onder het vernieuwde management – na de voormalige CEO Ger van Jeveren verliet ook CFO Jan Peeters het bedrijf – moeten aantonen dat de kernactiviteiten rendabel kunnen blijven groeien. Als dat lukt, zijn we ervan overtuigd dat zal blijken dat het huidige koersniveau erg aantrekkelijk was, bekeken vanuit een meerjarenperspectief en rekening houdend met de uitbreiding van het aantal uitstaande aandelen van 32,1 miljoen naar 71,8 miljoen. Koopwaardig (rating 1B).

Partner Content