Lage zomerlimieten

We sluiten de deuren voor twee weken. Daarvoor hebben we onze kaspositie verhoogd.

Het is nooit uit te sluiten dat de beurzen in die periode een (tussentijdse) correctie ondergaan. Voor dat geval willen we graag aan bodemvissen doen, vooral voor de posities waarin we nog maar een eerste positie hebben ingenomen. De eerste posities in Cosan, CGG en Asian Citrus zijn nog van recente datum. We willen ze daarom niet per se meteen aanvullen. Vandaar de lagere limieten.

Voor Uranium Participation ligt dat wat anders. Die tracker op uranium zit dicht in de buurt van het laagste peil van de voorbije vijf jaar, en daar testen we opnieuw de bodem van 2012 en twee keer vorig jaar. Daarom zouden we tevreden zijn als we uit vakantie terugkeren met een volwaardige positie, omdat onze aankooplimiet werd gehaald (rating 1B).

Weer groei bij Coca-Cola?

We zijn nieuwsgierig naar de resultaten die Coca-Cola Company op 22 juli bekendmaakt. Het is uitkijken of de grootste frisdrankengigant weer groei kan tonen en het predicaat ‘concern in crisis’ kan beginnen af te werpen. Het toenemende gezondheidsbewustzijn in de westerse wereld drukt op de consumptie van ongezonde frisdranken met hun hoge suikergehalte.

De cijfers voor het eerste kwartaal werden positief onthaald, ondanks het feit dat de omzet verder was gezakt tot 10,6 miljard USD en de winst per aandeel (0,44 USD) lager lag dan twaalf maanden geleden (0,46 USD). Maar het einde van de daling van de verkopen in Noord-Amerika werd toch als hoopvol bekeken. Voor het tweede trimester mikt de analistenconsensus op 63 dollarcent winst per aandeel en een kwartaalomzet van 12,82 miljard USD (rating 1A).

Partner Content