Wie zijn paraplu tijdig heeft opengetrokken, heeft tijd om na te denken over de mogelijkheden zodra de donder en bliksem van de brexit is voorbijgetrokken. Wij versterken onze thema’s vergrijzing en landbouw.

De brexit lijkt wel een doos van Pandora die wordt opengetrokken. Vooral de weerslag op de financiële sector is bijzonder heftig. In die turbulentie is het voorlopig nog een lichtpunt dat de bodem van februari op de Europese aandelenmarkten niet werd weggeslagen. Dat zou een heel negatief signaal zijn. Wie zijn paraplu tijdig heeft opengetrokken, heeft tijd om na te denken over wat de mogelijkheden zijn zodra de donder en bliksem van de brexit is voorbijgetrokken.

We kijken vooral uit naar de versterking van de bestaande thema’s. Als we grasduinen in de stukken van de voorbije maanden, dan springen twee waarden er wat uit. Om te beginnen is er Argen-X (zie Flash in IB24B),dat een mooie aanvulling kan zijn voor het thema vergrijzing. Alleen heeft het aandeel de voorbije dagen en weken slechts even onder druk gestaan. Het beloftevolle biotechbedrijf in kanker en immuunziekten heeft bovendien onlangs nog 30 miljoen EUR bijgetankt (ongeveer één jaar cashverbranding). Daarop willen we een langetermijnengagement nemen via een aankooplimiet, die de komende tijd eventueel kan worden bijgesteld.

Dat geldt ook voor de Britse palmolieplantagegroep Anglo-Eastern Plantations (zie IB20AB). In de rubriek Flash van dit nummer kunt u lezen over de rooskleurige langetermijnperspectieven voor palmolie. Boven op de zwakke beursprestatie sinds het jaarbegin (-23%) – bijvoorbeeld ten opzichte van Sipefkrijgen we nu als eurobeleggers nog 10% korting door de daling van het pond (GBP). In euro (EUR) is het aandeel van Anglo-Eastern Plantations eigenlijk zowat een derde goedkoper geworden. Dat mogen we als een serieuze kans beschouwen. Vandaar de aankooplimiet om het thema landbouw te versterken.

Partner Content