Checklist Wereld (19/09/2019)

Deze aandelenlijst omvat 87 internationale aandelen, in de eerste plaats Amerikaanse waarden, die Inside Beleggen actief volgt en van advies voorziet.

Checklist Europa (19/09/2019)

Deze aandelenlijst is een checklist met 110 Europese waarden, gespreid over zowat alle Europese landen. Het zijn in de eerste plaats indexwaarden, met daarnaast niet-indexaandelen waarvan we de komende jaren een bovengemiddelde prestatie verwachten.

Jack Ma laat een fraaie erfenis na bij Alibaba

De legendarische oprichter Jack Ma houdt het voor bekeken bij het grootste e-commercebedrijf van China en is op 55-jarige leeftijd met vervroegd pensioen'. Al twijfelen weinigen eraan dat hij achter de schermen wel degelijk nog een rol van betekenis zal spelen. Maar officieel is het nu aan de door Jack Ma aangestelde Daniel Zhang om Alibaba op het groeipad te houden.

Atenor maakt groeispurt dankzij Centraal-Europa

Atenor is een vastgoedontwikkelaar met een lange staat van dienst. De jongste jaren steekt het een serieus tandje bij. Het geeft volop invulling aan het strategisch plan 2017-2021 dat de groep meer moet weg krijgen van de historische as Brussel-Luxemburg (medio 2019 nog 29 procent van de portefeuille), want die biedt geen vooruitzichten op dezelfde fraaie returns als in het verleden. De groep wil zich meer richten op de groeimarkten van Centraal-Europa (Boedapest, Boekarest en Warschau), die al ruim de helft (54%) van de vastgoedportefeuille uitmaken. Dat percentage zal normaliter de komende jaren oplopen.

Inpikken op beterschap bij Schlumberger

De aandelenkoers van Schlumberger staat op het laagste niveau in tien jaar. Op zich volstaat dat uiteraard niet om een positief advies te geven. Maar er zijn signalen die op beterschap kunnen wijzen.