De resultaten over het derde kwartaal van het Canadese royalty- en streamingbedrijf Franco-Nevada (FNV) waren in lijn met de verwachtingen. De omzet steeg van 279,8 miljoen Amerikaanse dollar in het derde kwartaal vorig jaar naar 316,3 miljoen, een toename met 13 procent en te vergelijken met een gemiddelde analistenschatting van 323 miljoen. Na negen maanden is er een omzetstijging met 35,9 procent tot 972,3 miljoen dollar.

Deze aandelenlijst is een checklist met 110 Europese waarden, gespreid over zowat alle Europese landen. Het zijn in de eerste plaats indexwaarden, met daarnaast niet-indexaandelen waarvan we de komende jaren een bovengemiddelde prestatie verwachten.

Deze aandelenlijst omvat 87 internationale aandelen, in de eerste plaats Amerikaanse waarden, die Inside Beleggen actief volgt en van advies voorziet.

Ondanks de licht stijgende waardering van de portefeuille blijft Gimv voor particuliere beleggers een van de schaarse mogelijkheden om te beleggen in durfkapitaal tegen aanvaardbare prijzen.

Water is een beleggingsthema dat zich bij uitstek leent om te bespelen via ETF's of trackers. Zo kan een goede spreiding worden gegarandeerd.

CEO Marc Zuckerberg hoopt dat de aandacht zal verschuiven naar de technologische mogelijkheden van het metaverse en hoopt op die manier een opsplitsing van het bedrijf te voorkomen.