Het aandeel Ageas krijgt heel wat aankoopaanbevelingen. De wat moeizamere gang van zaken vertaalt zich op de beurs in een zwakke prestatie van het aandeel. Dat is vandaag 20 procent goedkoper dan een jaar geleden. Daardoor is Ageas echt goedkoop geworden.

Deze aandelenlijst is een checklist met 110 Europese waarden, gespreid over zowat alle Europese landen. Het zijn in de eerste plaats indexwaarden, met daarnaast niet-indexaandelen waarvan we de komende jaren een bovengemiddelde prestatie verwachten.

Deze aandelenlijst omvat 87 internationale aandelen, in de eerste plaats Amerikaanse waarden, die Inside Beleggen actief volgt en van advies voorziet.

De koperprijs bereikte vorige week het hoogste niveau in vijf maanden, terwijl het metaal deze zomer nog in de uitverkoop stond. Er is een hoge prijsvolatiliteit die niet snel zal verdwijnen.

Na een operationeel beter verlopen derde kwartaal ziet het tankopslagbedrijf Vopak ruimte om de jaarprognose te verhogen. Valuta-effecten helpen daarbij flink.

De producent van roestvrij staal heeft in het derde kwartaal minder staal verscheept. De klanten in Europa bouwden hun voorraden af door de slechtere economische vooruitzichten.