Oracle is een maatje te klein

De operationele prestatie van Oracle overtuigt niet. Er is nauwelijks omzetgroei, en de klim van de winst per aandeel zorgt voor een vertekend beeld.

2019 wordt een minder jaar voor Picanol

Picanol heeft prima jaren achter de rug, maar 2019 wordt een minder jaar. De weefmachinebusiness blijft een cyclische sector. Gelukkig zien de perspectieven voor Tessenderlo er beter uit om de schok te temperen.

Checklist Wereld (21/03/2019)

Deze aandelenlijst omvat 87 internationale aandelen, in de eerste plaats Amerikaanse waarden, die Inside Beleggen actief volgt en van advies voorziet.

Checklist Europa (21/03/2019)

Deze aandelenlijst is een checklist met 110 Europese waarden, gespreid over zowat alle Europese landen. Het zijn in de eerste plaats indexwaarden, met daarnaast niet-indexaandelen waarvan we de komende jaren een bovengemiddelde prestatie verwachten.

Mosaic kampt tijdelijk met hogere voorraden

Het aandeel van de Amerikaanse meststoffengigant Mosaic is in mindere doen. De verwachtingen voor de eerste jaarhelft werden getemperd door de hoge voorraden. Tegen de zomer moet dat van de baan zijn.

Nog altijd geen kentering bij Boskalis

Boskalis, de grootste baggermaatschappij ter wereld, is er niet in geslaagd het vertrouwen van de beleggers terug te winnen. Ook de jaarresultaten hebben weinig indruk gemaakt.

Hugo Boss wil rendabiliteit opkrikken

Het Duitse luxemodemerk Hugo Boss blijft een hobbelig parcours rijden op de beurs van Frankfurt. Het management heeft de lat voor zichzelf hoog gelegd om uit het dal te raken.

Het wachten op beterschap bij Ontex

Aandeelhouders kunnen hun aandelen van Ontex verkopen en betere tijden afwachten. Maar calls schrijven op die effecten is ook een mogelijkheid om een moeilijke periode te overbruggen.

Een beter 2019 voor Tessenderlo Group

2018 was duidelijk niet het beste jaar in de geschiedenis van Tessenderlo Group. De volledige overname van de gascentrale T-Power was wel een belangrijke stap voor de toekomst.

CFE blikt voorzichtig vooruit

Ondanks de recente zwakke koersprestatie van het aandeel van de Belgische bouw- en baggergroep CFE inspireerde de jaarrapportering niet. Het aandeel zakte in 2018 met 29 procent en sinds het jaarbegin is er ondanks het sterke beursklimaat slechts een bescheiden herstel met 2 procent. Tegenover de historische piek op 141,45 euro in mei 2017 is de daling opgelopen tot 37 procent.

Winstmarges staan overal onder druk

Het resultatenseizoen loopt op zijn laatste benen. Niet alleen de machtige Amerikaanse giganten voelen margedruk, ook in Europa hebben minder ondernemingen dan gewoonlijk aan de verwachtingen voldaan.

Archief