Deze aandelenlijst is een checklist met 110 Europese waarden, gespreid over zowat alle Europese landen. Het zijn in de eerste plaats indexwaarden, met daarnaast niet-indexaandelen waarvan we de komende jaren een bovengemiddelde prestatie verwachten.

Deze aandelenlijst omvat 87 internationale aandelen, in de eerste plaats Amerikaanse waarden, die Inside Beleggen actief volgt en van advies voorziet.

Met een verlies dat sinds de top beperkt bleef tot iets meer dan 20 procent hield Alphabet in vergelijking met andere technologiebedrijven goed stand tijdens de uitverkoop op de aandelenmarkten.

Beleggers halen nog altijd hun neus op voor de bijzonder lage waardering van bpost. Op basis van de verwachtingen voor dit jaar betalen ze ongeveer zes keer de winst. De ondernemingswaarde bedraagt slechts drie keer de bedrijfscashflow. De markt schreeuwt op die manier dat de resultaten van bpost de volgende jaren nog meer onder druk zullen staan.

Er was een positieve marktreactie op de geruchten van een mogelijke fusie met een Amerikaanse sectorgenoot. Al liggen de voorwaarden van de deal nog niet op tafel en kunnen de onderhandelingen nog mislukken.

Drie op een rij. Michel Doukeris, de opvolger van Carlos Brito bij AB InBev, heeft zijn start niet gemist. Hij kan nu al drie kwartalen op rij met beter dan verwachte cijfers uitpakken