Deze aandelenlijst is een checklist met 110 Europese waarden, gespreid over zowat alle Europese landen. Het zijn in de eerste plaats indexwaarden, met daarnaast niet-indexaandelen waarvan we de komende jaren een bovengemiddelde prestatie verwachten.

Deze aandelenlijst omvat 87 internationale aandelen, in de eerste plaats Amerikaanse waarden, die Inside Beleggen actief volgt en van advies voorziet.

Bekaert zette in de eerste helft van dit jaar opnieuw een sterke prestatie neer in moeilijke omstandigheden. Een verrassing is dat niet meer. Dankzij een volgehouden prijsdiscipline, de focus op producten met een hoge toegevoegde waarde en een efficiënte werking kan het bedrijf ook in tijden van hoge inflatie, een vrij zwakke economie en haperende aanvoerketens de resultaten verdedigen.

ASML presteerde in het tweede kwartaal boven de verwachtingen, maar verlaagde de prognoses voor de tweede jaarhelft. Het productievolume van halfgeleidermachines ligt niet zo hoog als de Nederlandse groep zou willen. Dat komt omdat de tekorten van componenten in de aanvoerketen hardnekkig zijn en de productiecapaciteit te laag is.

Veel mensen beschouwen hun huisdier als een lid van het gezin. Meer nog, huisdieren worden vermenselijkt. De voeding, de verzorging en zelfs het speelgoed mogen dan ook wat kosten. De dierenspeciaalzaken maken megawinsten. Voor beleggers dienen zich interessante kansen aan. De sector wordt immers beschouwd als recessiebestendig. Bovendien is er de ene start-up na de andere. Overnames zijn schering en inslag. Het is hoogst waarschijnlijk dat er verschillende beursintroducties volgen als de financiële markten weer de nodige rust vinden.