Tesla Motors splitste eind augustus zijn aandeel in vijven om het toegankelijker te maken voor private beleggers. Dat ging gepaard met een nominale recordkoers van meer dan 500 dollar (voor de plitsing was dat 2500 geweest). Maar de hausse kreeg geen vervolg en sindsdien is het aandeel met ongeveer 20 procent teruggevallen. Een verwachte opname in de S&P500 zat er in september niet in.

Deze aandelenlijst is een checklist met 110 Europese waarden, gespreid over zowat alle Europese landen. Het zijn in de eerste plaats indexwaarden, met daarnaast niet-indexaandelen waarvan we de komende jaren een bovengemiddelde prestatie verwachten.

Deze aandelenlijst omvat 87 internationale aandelen, in de eerste plaats Amerikaanse waarden, die Inside Beleggen actief volgt en van advies voorziet.

Krijgt het management het bedrijf nog gefinancierd? Die gevaarlijke vraag cirkelt al enkele maanden als een gier boven Exmar.

De derdekwartaalupdate bewijst dat Deceuninck over een sterk management beschikt. Het bedrijf bouwde in het derde kwartaal de netto financiële schuld fors af.

De sterke eerste resultaten met het alfapump DSR-systeem tegen hartfalen zijn een gamechanger voor het Gentse biotechbedrijf Sequana Medical.

In april, in volle lockdown, gingen we à la hausse op het aandeel LVMH. Dat heeft ons geen windeieren gelegd. Nu veranderen we het geweer van schouder.

Volgend jaar wordt de vergelijkingsbasis met de sterke coronakwartalen van 2020 lastig, terwijl ook steeds meer concurrenten een deel van de koek opeisen. Dat maakt dat de ruimte voor prijsverhogingen beperkt blijft.