D’Ieteren, Nyrstar, Resilux, Van de Velde

De spuitbussenoorlog tussen Resilux en de Nederlandse partner Airopack Technology Group escaleert.

D’Ieteren

Door de moeilijke economische situatie in Brazilië liep de omzet van autoruitenhersteller Belron in dat Zuid-Amerikaanse land terug, terwijl er al enkele jaren een verlies werd geleden door de bikkelharde concurrentie. Daarom besloot D’Ieteren 60% van Carglass Brasil voor amper 1 miljoen EUR te verkopen aan Advisia, een investerings- en adviesbedrijf. Erger nog was de daling van het marktaandeel van VW in België in december tot 8,51%, tegenover 13,81% in december 2014. Belangrijk, want D’Ieteren is de invoerder van VW in België. Technisch is de trend van het aandeel à la baisse gericht. Op 30 EUR ligt weerstand en op 27,50 EUR bevindt zich de laatste steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


D'Ieteren, Nyrstar, Resilux, Van de Velde

Nyrstar

Begin dit jaar gaf de Belgische zinkgroep Nyrstar het startschot voor de verkoop van zijn mijnen. Dat proces zal ettelijke maanden in beslag nemen. Nyrstar pompte bijna 1 miljard EUR in de aankoop van zinkmijnen om van de groep een verticaal geïntegreerde speler te maken, maar dat liep faliekant af. Volgens deskundigen kan een verkoop zowat 200 miljoen EUR opbrengen. Het verkoopproces wordt geleid door BMO Capital Markets en Lazard. De mijnen kunnen zowel individueel als en bloc worden verkocht, waarbij Nyrstar met alle potentiële kopers in gesprek wil treden. De koers van Nyrstar ontwikkelt zich sterk dalend en analisten menen dat een kapitaalverhoging voor de deur staat. Vanaf 1,60 EUR duikt weerstand op. Op 1,25 EUR ligt de laatste steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C


D'Ieteren, Nyrstar, Resilux, Van de Velde

Resilux

De spuitbussenoorlog tussen Resilux en de Nederlandse partner Airopack Technology Group escaleert. De Nederlanders hebben nu zelfs een procedure opgestart om de samenwerking met Resilux stop te zetten. Beide bedrijven werken sinds 2009 via de joint venture AirOLux aan de uitbouw van de AirOPack-technologie, een revolutionair systeem om vloeistoffen, poeders en gassen te vullen met perslucht, maar zonder drijfgas. AirOlux leed al enkele jaren verliezen en 2015 eindigt waarschijnlijk ook nog niet op een break-even (winst noch verlies). Gillette (Procter & Gamble) is de belangrijkste klant. De onenigheid tussen beide partijen in de joint venture woog sterk op de koers van Resilux de afgelopen weken.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A


D'Ieteren, Nyrstar, Resilux, Van de Velde

Van de Velde

De geconsolideerde omzet van de familiale lingeriegroep Van de Velde over 2015 beantwoordde grotendeels aan de verwachtingen. Hij steeg met 5,4%, tot 209 miljoen EUR, en het was de achttiende keer op rij dat Van de Velde een hogere omzet realiseerde. De Amerikaanse winkels van Rigby & Peller, het vroegere Intimacy, zagen de omzet met 9,7% teruglopen in dollar. Gelukkig dus dat de USD zelf fors verstevigde. De Europese winkels waren goed voor een omzetgroei van 5,8%. Voor de volledige resultaten blijft het wachten tot 24 februari. Na de bekendmaking van de cijfers daalde de koers van het aandeel, waarbij de langverwachte correctie inzette. Op 52 EUR ligt een sterke horizontale steunzone.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Partner Content