Fagron, Fluxys, Miko, Mobistar

Fagron krijgt van de banken drie maanden extra tijd om met zijn schuldeisers te heronderhandelen en een kapitaalverhoging door te voeren.

Fagron

Fagron, dat actief is in de gezondheidszorg en onder meer Marc Coucke als aandeelhouder heeft, krijgt van de banken drie maanden extra tijd, tot 30 juni 2016, om met zijn schuldeisers te heronderhandelen en een kapitaalverhoging door te voeren. Dankzij die overeenkomst, die in het jargon een waiver wordt genoemd, hoeft Fagron ook de volgende drie maanden niet te voldoen aan de voorwaarden voorzien in de schuldovereenkomsten (convenanten). De koers van Fagron gaat in afwachting van de buitengewone algemene vergadering op 14 april wild op en neer. Toch is een bodemvorming. Op 4,50 EUR ligt de laatste horizontale steunzone.

Advies: houden/afwachten

Risico: hoog

Rating: 2C


Fagron, Fluxys, Miko, Mobistar

Fluxys

Over 2015 kwam de omzet van Fluxys, de beheerder van het Belgische gasnet, 3% lager uit, op 538 miljoen EUR. De energiewaakhond CREG verlaagde de tarieven voor het gastransport met 7%. De groepswinst klom met 1%, tot 61 miljoen EUR, en per aandeel werd 0,87 EUR verdiend. Het brutodividend per aandeel blijft stabiel op 1,20 EUR. De groep stelt dat ze nog geen duidelijke vooruitzichten kan formuleren voor het lopende boekjaar. Fluxys is niet het meest beweeglijke aandeel op de beurs van Brussel. Na het dieptepunt van eind oktober 2015 keerde de trend opnieuw naar stijgend. Op 27 EUR ligt de eerste horizontale steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A


Fagron, Fluxys, Miko, Mobistar

Miko

In 2015 zag de Kempische groep Miko haar omzet met 11,5% aantrekken, tot 178 miljoen EUR. De bedrijfswinst (ebit) zakte echter met 3,7%, tot 10,2 miljoen EUR, een gevolg van de sterke Amerikaanse dollar. De nettowinst bereikte 7,8 miljoen EUR en het bedrijf keert een brutodividend van 1,40 EUR per aandeel uit, 9,4% meer dan over 2014. De divisie kunststofverwerking presteerde beduidend sterker dan de afdeling koffieservice. De groep formuleert geen concrete verwachtingen voor 2016, omdat de economie en de grondstoffenprijzen voor koffie onzeker blijven. De trend blijft tot nader order à la hausse gericht. Op 90 EUR ligt de eerste steun.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A


Fagron, Fluxys, Miko, Mobistar

Mobistar

Op 9 mei neemt Mobistar de merknaam Orange aan. Die wijziging werd al aangekondigd in februari van dit jaar. Voor de klanten zelf verandert niets. Het is de bedoeling met de verandering van de merknaam – dezelfde als die van de Franse moedermaatschappij – de strategische groei te ondersteunen en de positie op de Belgische markt te verstevigen. Het speculatieve tintje verdween uit de koers. Op lange termijn blijft de trend zich stijgend ontwikkelen. Op korte termijn ontwikkelt het aandeel zich neutraal. Een daling onder de steun op 18 EUR zou een sterk verkoopsignaal genereren.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Partner Content