Jensen Group, KBC, Renault, JP Morgan Chase

Geruchten dat de Franse autobouwer Renault sjoemelsoftware had geïnstalleerd om de emissie te manipuleren, deden de koers van het aandeel een flinke duik maken.

Jensen Group

Jensen Group, de producent van industriële wasmachines die tot de marktleiders in die niche behoort, nam een belang van 30% in de Turkse partner Tolon Global. Jensen verwierf ook het recht om die participatie de komende drie jaar uit te breiden tot 49%. Tolon verdeelt de wasmachines van Jensen op de Turkse markt en de groepen werken al vijf jaar samen. De grafiek van Jensen ziet er nog altijd fraai uit, al leverde de koers door de algemene beursmalaise wat terrein in. Daarbij werd de eerste steun op 24 EUR onder druk gezet. De trend blijft stijgend wanneer de koers niet onder de sterke horizontale steunzone rond 20-21 EUR duikt.

Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A


Jensen Group, KBC, Renault, JP Morgan Chase

KBC

De Europese bankaandelen stonden maandag onder druk. Dat had te maken met de problemen van de Italiaanse banken en het uitstellen van de oprichting van de Italiaanse bad bank. Vorig jaar voldeden veel Italiaanse banken niet aan de stresstest van de ECB. KBC Group liet weten dat ze met de kapitaalpositie voor zijn verzekeringstak ruimschoots voldoet aan de nieuwe vereisten (Solvency II) die sinds 1 januari van dit jaar van kracht zijn. Op basis van de cijfers van het derde kwartaal 2015 bedroeg de Solvency II-ratio van KBC 242%, 142% meer dan het vereiste minimum. Ook de bankdivisie voldoet ruimschoots aan deze nieuwe regelgeving. De trend bij KBC keerde naar dalend. Op 60 EUR ligt weerstand.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


Jensen Group, KBC, Renault, JP Morgan Chase

Renault

Geruchten dat de Franse autobouwer Renault sjoemelsoftware had geïnstalleerd om de emissie te manipuleren, deden de koers van het aandeel een flinke duik maken. Vorige week donderdag bedroeg de baisse op een dag zelfs 20%. Renault ontkent alle aantijgingen en stelt dat de nieuwe voertuigen aan alle emissienormen voldoen. Als reactie op het nieuws gingen de koersen van alle Europese autoconstructeurs naar omlaag. Technisch keerde de trend van het Renault-aandeel opnieuw naar dalend. Op 83 EUR ligt de eerste horizontale weerstand van enig belang, terwijl de eerste steunzone zich op 70 EUR bevindt met nieuwe steun op 62 EUR.

Advies: houden/afwachten

Risico: gemiddeld

Rating: 2B


Jensen Group, KBC, Renault, JP Morgan Chase

JP Morgan Chase

In het vierde kwartaal van het boekjaar 2015 zag JP Morgan Chase, de grootste Amerikaanse bank, zijn winst met 10% aantrekken, tot 5,4 miljard USD. Daarbij speelden ook besparingen een rol. De resultaten overtroffen de verwachtingen van de analisten. Over het volledige boekjaar liep de winst van JP Morgan Chase op tot 24,4 miljard USD. De bank zette in het laatste trimester wel 1,3 miljard USD opzij voor mogelijke kredietverliezen. Ook hier keerde de trend naar dalend. In december 2015 werd een lagere top neergezet en de daling onder de steun op 60 USD genereerde een technisch verkoopsignaal.

Advies: verkopen

Risico: gemiddeld

Rating: 3B

Partner Content