Melexis rijp voor herstel

© ImageGlobe
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

De relatief sterke volatiliteit van het aandeel Melexis maakt het uitermate geschikt om te werken met opties.

In elke nieuwe wagen zitten gemiddeld tien Melexis-chips. Het bedrijf verwacht in het derde kwartaal van 2018 een omzet van 148 miljoen euro. Dit jaar zal de omzet ongeveer 14 procent hoger zijn dan in 2017. Melexis realiseert daarop een brutomarge van 45 procent. De autosector is in volle beweging. De automatisering gaat in sneltreinvaart door. Dat kan nog jaren duren. De trend naar meer elektrische voertuigen zal in het voordeel van Melexis spelen.

Maar ondanks alle positieve berichtgeving loopt het niet vlot voor het aandeel dit jaar. Sinds januari ging de koers al 12 procent lager. Maar ten opzichte van vijf jaar geleden kost het aandeel vandaag 260 procent meer. Het aandeel was even te duur geworden. De waardering is vandaag alweer veel realistischer. De relatief sterke volatiliteit van het aandeel Melexis maakt het uitermate geschikt om te werken met opties. Liefhebbers kunnen een zuivere call kopen.


Gekochte call

Koop de call Melexis november 2018 met uitoefenprijs 72,00 euro @ 2,55 euro

Als de aandelenkoers van Melexis met 2,5 procent stijgt, is die al optie in the money. Dan kan de waarde van de call snel en sterk stijgen. Rond 75 en 78 euro liggen de eerste weerstanden. Als de koers dat niveau haalt, wordt de optie ten minste 6 euro waard. Onze aankoopprijs is dan al meer dan verdubbeld. Maar het kan beter, want als de weerstand het begeeft, dan ligt de weg weer open richting 80 euro en daarna zelfs richting 92 euro. Dat is een mooi vooruitzicht.


Geschreven put

Schrijf de put Melexis november 2018 met uitoefenprijs 70,00 euro @ 4,55 euro

Melexis is ook een ideale waarde om puts te schrijven. Door de appelflauwte van het aandeel kunnen we een stevige premie pakken. Dit contract is at the money. De uitoefenprijs ligt dus dicht bij de aandelenkoers. We hebben met het schrijven van de put dus alleen tijdswaarde verkocht. Lucht, om zo te zeggen. Die zal verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra de aandelenkoers weer wat aantrekt.

Mochten we iets te vroeg zijn met deze haussepositie en de koers daalt toch wat verder, dan moeten we de stukken misschien aankopen. We betalen dan 65,45 euro per aandeel (70-4,55). Mocht dat gebeuren voor 23 oktober, dan hebben we recht op een interim-dividend van 1,30 euro bruto per aandeel.

Partner Content