WDP zet razendsnel herstel neer na koersduik

© Belga

Na de duik in maart volgde een indrukwekkend koersherstel. Daarom blijft het aandeel zijn status van topbelegging behouden.

In maart brak voor het eerst in jaren het angstzweet uit bij de aandeelhouders van de gereglementeerde vastgoedvennootschap (gvv) gespecialiseerd in opslagruimten. In februari had de koers nog een piek net boven 29 euro bereikt, maar daarna volgde in amper enkele weken een duik richting 16 euro. Maar een half jaar later zoekt de koers weer pieken op, en stijgt hij boven het niveau van voor het uitbreken van de coronacrisis.

De gvv, die sinds maart 2019 deel uitmaakt van de Bel-20, publiceerde geruststellende halfjaarresultaten. Ondanks de coronapandemie bleef de bezettingsgraad met 98,2 procent heel hoog, en haast identiek aan het cijfer van eind 2019. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten in de WDP-portefeuille bedraagt 6,1 jaar. Door de opkomst van de e-commerce is er een structureel stijgende vraag naar extra capaciteit om goederen op te slaan. Bovendien maakt de structurele daling van de rente expansie goedkoop en geeft ze rendementsaandelen als gvv’s (voorheen bevaks) extra aantrekkingskracht. Dat, gecombineerd met een ervaren en kwalitatief sterk management, geeft alle ingrediënten voor een sterk beursverhaal. De return (koersstijging + dividend) lag in de voorbije tien jaar bijna 800 procent boven die van de Bel-20.

WDP houdt het hoge groeitempo aan. In het kader van het strategische groeiplan 2019-2023 identificeerde het in de eerste jaarhelft voor 200 miljoen euro aan nieuwe investeringen. Zo werd al 50 procent van de vooropgestelde investeringsgroei verzekerd. Dat moet eind dit jaar uitmonden in een capaciteit van meer dan 4,5 miljoen vierkante meter.

De winst per aandeel steeg in het eerste halfjaar tot 0,49 euro. Die toename met 7,9 procent ligt in lijn met de prestaties van de voorgaande jaren. De schuldgraad bedroeg eind maart 48,1 procent, een lichte toename tegenover eind vorig jaar (46,7%) en een pak beter dan eind 2018 (51,8%). WDP beschikt over een liquiditeitsbuffer van ruim 550 miljoen euro aan onbenutte kredietlijnen.

De grootste onder de gvv’s gespecialiseerd in logistiek vastgoed is actief in België (aangevuld met wat Luxemburg en Noord-Frankrijk), Nederland en Roemenië. Vorig jaar richtte WDP een joint venture op met VIB Vermögen, voor de verdere ontwikkeling van een logistieke vastgoedportefeuille in Duitsland. Onlangs kocht die een site in Bottrop, in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen.

Bij de presentatie van de jaarcijfers uitte het management de ambitie om de winst per aandeel dit jaar te laten stijgen van 0,93 naar 1,00 euro per aandeel (+8%). Nu is het de doel de winst te laten toenemen tot aan de bovenkant van de vork 0,95-1,00 euro per aandeel. De ambitie om het dividend te verhogen van 0,74 naar 0,80 euro per aandeel (ook +8%) blijft overeind. De intrinsieke waarde bedroeg eind juni 13,1 euro per aandeel. Dat betekent wel dat de beurskoers een premie van meer dan 100 procent inhoudt ten opzichte van die intrinsieke waarde.


Conclusie

Na de duik in maart volgde een indrukwekkend koersherstel. Daarom blijft het aandeel zijn status van topbelegging behouden. Beleggers die vandaag instappen, moeten wel beseffen dat ze eigenlijk al de geschatte intrinsieke waarde van 2023-2024 betalen. Anderzijds heeft de coronapandemie logistiek vastgoed nog meer in de kijker gezet. Het verwachte brutodividendrendement is teruggevallen tot onder 2,5 procent, maar dat is nog altijd aantrekkelijk genoeg in vergelijking met staatsobligaties, die zo goed als geen rendement bieden.


Advies: houden/afwachten

Risico: laag

Rating: 2A

Koers: 30,36 euro

Ticker: WDP BB

ISIN-code: BE0003763779

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 5,30 miljard euro

K/w 2019: 27

Verwachte k/w 2020: 30

Koersverschil 12 maanden: +32%

Koersverschil sinds jaarbegin: +31%

Dividendrendement: 2,4%

Partner Content