AB InBev, bpost, Option, Tessenderlo

Option kondigde een deal aan met het Amerikaanse US Robotics om Options Cloudgate, het belangrijkste product van Option, onder de eigen merknaam te verkopen.

AB InBev

De resultaten van AB InBev over het derde kwartaal beantwoorden niet aan de verwachtingen, al spreekt het management over een ‘eenmalige misser’. De grootste brouwer ter wereld bracht 120,7 miljoen hectoliter aan de man, terwijl de analisten hadden gemikt op 124,9 miljoen hectoliter. Ook de ebitda van 4,8 miljard EUR belandde onder de analistenprognose van 5,1 miljard EUR. Om de aandeelhouders te paaien, trekt de groep alvast haar interim-dividend op, van 0,60 tot 1 EUR bruto per aandeel. Ondanks de mindere cijfers blijft de trend tot nader order à la hausse gericht. Rond 80 EUR ligt een stevige horizontale steunzone.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Bpost

Over het derde kwartaal zag de Belgische postgroep haar inkomsten aantrekken met 0,5%, tot 569,2 miljoen EUR. Het volume van de brievenpost verminderde met 4,3%, maar dat werd goedgemaakt door het pakjesverkeer, dat met 10,3% groeide. De nettowinst daalde met 2%, tot 52,7 miljoen EUR. Voor het volledige boekjaar 2014 gaat bpost uit van een volumedaling met 5%. De groep blijft dus relatief voorzichtig. Technisch blijft het aandeel goed scoren en de opwaartse trend is intact. Een doorbraak boven de top op 19,88 EUR geeft een nieuw technisch koopsignaal. Op 19 EUR en daarna op 18 EUR liggen redelijke horizontale steunzones.

Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Option

Option kondigde een deal aan met het Amerikaanse US Robotics om Options Cloudgate, het belangrijkste product van Option, onder de eigen merknaam te verkopen. Cloudgate is een draadloos netwerkpunt waarmee allerlei toestellen op het internet kunnen worden aangesloten, zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Het is moeilijk een idee te krijgen van het belang van dat contract, omdat Option daarover geen enkele indicatie geeft. Toch meldt topman Deschuytere van Option “zeer verheugd” te zijn. Maandag steeg de koers van Option met 22%, maar dat belet niet dat de technische trend zich dalend blijft ontwikkelen. Op 0,27 EUR ligt steun. Een doorbraak boven 0,40 EUR zou een technisch aankoopsignaal genereren.

Advies: verkopen

Risico: hoog

Rating: 3C

Tessenderlo

De chemiegroep Tessenderlo publiceerde meevallende cijfers over het derde kwartaal. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met 3%. De rebitda liet zelfs een stijging met 60% optekenen dankzij de gunstige markomstandigheden in het segment Agro. Tessenderlo verwacht over het vierde kwartaal een licht hogere rebitda dan in dezelfde periode van 2013. De groep maakte bekend dat ze een nieuwe fabriek voor vloeibare meststoffen wil bouwen in de Verenigde Staten. Op 18 november 2014 wordt opnieuw gestemd over een kapitaalverhoging van 150 tot 200 miljoen EUR. De koers van Tessenderlo houdt redelijk stand. Op 20 EUR ligt steun.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Partner Content