AB InBev weer à la hausse

© Belga
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

AB InBev wordt minder gesmaakt door de beurs dan de Nederlandse brouwer Heineken. Daar spelen we onder meer op in met een bull call spread.

Terwijl de Belgisch-Braziliaanse biergigant 3 procent lager noteert dan begin dit jaar, is de koers van het aandeel Heineken met 10 procent gestegen. En toch hebben we de voorbije maanden al twee haussestrategieën op AB InBev succesvol afgerond. Hoe kan dat en is het voor herhaling vatbaar?

Begin dit jaar stond het aandeel AB InBev bij zowat elke expert bovenaan op het favorietenlijstje voor 2017. Ook Inside Beleggen stond toen positief tegenover AB InBev. Wij, en met ons veel anderen, zijn opnieuw vol verwachting van de margekampioen en proberen in te spelen op een nieuwe koersstijging van het aandeel.

AB InBev boekte in het derde kwartaal van 2017 een winst van 2,6 miljard dollar, tegenover 1,4 miljard dollar vorig jaar. De omzet steeg van 11,1 miljard dollar in het derde kwartaal vorig jaar naar 14,7 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

De integratie van de bedrijfsactiviteiten na de fusie met SABMiller verloopt goed. In het derde kwartaal werd al 336 miljoen dollar aan synergieën en kostenbesparingen gerealiseerd en dat is pas een begin. Er komt een interim-dividend van 1,60 euro per aandeel. Dat brengt het totaaldividend op meer dan 3 procent.

Schrijf de put 16 maart 2017 met uitoefenprijs 105 euro @ 8 euro

Dit contract is in the money. Het betekent dat de koper van de putoptie in theorie onmiddellijk kan overgaan tot de uitoefening. Hij zal dat niet doen omdat hij u eerst 8 euro moet betalen. Hij zou dan slechts 97 euro ontvangen (105-8) terwijl het aandeel op de beurs 104 euro waard is. Blijft de koers van het AB InBev-aandeel hoger dan 105 euro, dan is de winst binnen. Blijft de koers voor 16 maart onder 105 euro, dan kunt u worden uitgeoefend. U koopt de aandelen dan tegen 97 euro.

Een bull call spread hebben we al eens opgezet. Die strategie is nu ook weer interessant.

Koop call maart 2018 met uitoefenprijs 105 euro @ 2,27 euro

Schrijf call maart 2018 met uitoefenprijs 115 euro @ 1,05 euro

De bull call spread gebruiken we als we denken dat de aandelenkoers matig gaat stijgen. We kopen de call maart 105 en betalen er 2,27 euro voor. Tegelijk schrijven we een ‘out of the money‘-call waarvoor we 1,05 euro ontvangen. We beperken dus onze inzet en ons maximale verlies tot 1,22 euro (2,27-1,05). Dat ondergaan we als de aandelenkoers onder 105 euro zakt. Tegelijk hebben we ook onze maximale winst beperkt tot 8,78 euro. Die halen we binnen als de koers van AB Inbev stijgt tot 115 euro of hoger.

Partner Content