Ageas, Solvay, GDF Suez, Philips

Inovyn is de naam van de joint venture van Solvay en het Britse Ineos, waarmee de Belgische groep de uitstap uit pvc voorbereidt.

Ageas

De schade van de hagelstormen die België in juni 2014 hebben geteisterd, wordt voor alle verzekeraars geraamd op 340 miljoen EUR. Voor Ageas wordt de financiële impact op het nettoresultaat voor het tweede kwartaal geschat op 20 tot 25 miljoen EUR. In het eerste halfjaar liet de koers van de verzekeraar een lichte daling optekenen, maar dat belet niet dat het aandeel de favoriet van veel analisten is voor het tweede semester. De eerste horizontale steun op 30 EUR – nu een weerstand -begaf het. Daardoor daalde de technische trend naar dalend. Let ook op het patroon van lagere toppen en lagere bodems. Op 26 EUR ligt een nieuwe steunzone.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Solvay

Inovyn is de naam van de joint venture van Solvay en het Britse Ineos, waarmee de Belgische groep de uitstap uit pvc voorbereidt. De voorwaarden werden aangepast om rekening te houden met de uitdagende marktomstandigheden, wat maakt dat Solvay meer risico’s moet dragen. Na drie jaar stapt Solvay uit die joint venture. De koers van het aandeel kreeg een flinke duw in de rug na een koopaanbeveling van Exane BNP Paribas. Dat leidde ertoe dat de vorige top op 123,50 EUR het begaf, met een nieuw technisch aankoopsignaal als gevolg. Op 120 EUR ligt de eerste horizontale steun, gevolgd door nieuwe steun in de buurt van 117 EUR.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

GDF Suez

De Franse overheid bouwt haar belang in GDF Suez af. Ze verkoopt 3,1% van haar participatie van 36,7% via een private plaatsing, die 1,5 miljard EUR moet opleveren. Het geld moet dienen voor de geplande instap in industrieconcern Alstom, waarin de Franse overheid een belang van 20% wil nemen om referentieaandeelhouder te worden. Na een lang uitgesponnen baisse met een bodemvorming in februari 2013 doet de koers van het Franse energieconcern het aanzienlijk beter. De technische trend keerde duidelijk naar stijgend en op 18 EUR bevindt zich een sterke horizontale steunzone. Op korte termijn is de trend dalend.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Philips

Het Nederlandse conglomeraat Philips gaat de Lighting-onderdelen Lumileds en Automotive verzelfstandigen. Philips wil daardoor de groei van die dochter aanzwengelen en de schaal vergroten. De groep onderzoekt ook de mogelijkheid om kapitaal van andere partijen aan te trekken in het nieuwe bedrijf, maar ze wil zeker aandeelhouder blijven. Een beursgang is een van de mogelijkheden. De analisten reageerden positief op die aankondiging. Na een zeer sterke haussebeweging, waarbij de koers een top van meer dan 28 EUR bereikte, is Philips teruggevallen. Op 22 EUR kwam de baisse ten einde. Mogelijk wordt hier een bodem gevormd.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

Partner Content