Bois Sauvage, Home Invest Belgium, Recticel, Retail Estates, Solvay, Novartis

Er komt geen rechtszaak voor handel met voorkennis in Fortis-aandelen tegen Bois Sauvage en de toplieden van de holding.

Bois Sauvage

Er komt geen rechtszaak voor handel met voorkennis in Fortis-aandelen tegen Bois Sauvage en de toplieden van de holding, onder wie Vincent Doumier en Luc Vansteenkiste. Bois Sauvage trof een schikking met het parket voor een bedrag van ongeveer 9 miljoen EUR. Bij een veroordeling riskeerde de holding een boete van 30 miljoen EUR of meer. De beleggers stuurden de koers flink stuk hoger. De trend van het aandeel keerde naar stijgend. Op 194 EUR bevindt zich de eerste steun. Adviesverhoging: houden (3B).

Home Invest Belgium

CEO Xavier Mertens van Home Invest Belgium verlaat de vastgoedbevak na twaalf jaar. Ook de voorzitter van de raad van bestuur, Guy Van Wymersch-Moons, zoekt andere oorden op. De koers van Home Invest Belgium gaf de jongste maanden wat terrein prijs, nadat eerder een topkoers van 82 EUR op het bord kwam. Op 71 EUR merken we een sterke horizontale steunzone, gevolgd door nieuwe steun op 66 EUR. Houden (3B).

Recticel

Recticel, de producent van schuimrubber, sloot een reeks nieuwe meerjarencontracten voor de Automobiel Interiors-afdeling af, goed voor een totale waarde van 364 miljoen EUR. Recticel laat ook weten dat in die divisie, buiten de aangekondigde maatregelen, geen verdere herstructureringen nodig zijn. De koers van Recticel reageerde erg positief op dat nieuws. Op 5 EUR ligt de eerste horizontale steun. Koopwaardig (1B).

Retail Estates

De vastgoedbevak Retail Estates, die is gespecialiseerd in baanwinkels, maakte de resultaten over het eerste semester van het gesplitste boekjaar 2013-2014 bekend. De huurinkomsten stegen met 14%, tot 22,68 miljoen EUR, in de lijn van de groei van de vastgoedportefeuille en de indexatie van de huurprijzen. De bezettingsgraad nam licht toe, tot 98,28%. De nettoactiefwaarde per aandeel op 30 september bereikte 45,53 EUR. Het aandeel kan de stijgende trend vasthouden. Houden (3B).

Solvay

Solvay heeft zijn winstdoel op lange termijn neerwaarts bijgesteld. De chemiegroep mikt in 2016 op een rebitda tussen 2,3 en 2,5 miljard EUR, terwijl men eerder uitging van 3 miljard EUR. Tot 2016 wil de groep selectief 700 tot 800 miljoen EUR investeren. Na de top van 118 EUR die in september 2013 werd bereikt, is de koers licht op zijn retour. Op 110 EUR ligt de eerste steun en daarna op 106 EUR. Een doorbraak boven 118 EUR genereert een aankoopsignaal. Houden/afwachten (3B)

Novartis

De Zwitserse farmareus Novartis kondigde een programma aan voor de inkoop van eigen aandelen voor een bedrag van 5 miljard USD. Novartis liet ook weten dat het een partner zoekt voor de divisies vaccins en consumerhealth, die otc-producten in de apotheken verkoopt. Het patent op de grootste blockbuster, het kankermiddel Glivec, loopt af in 2015. De koers van Novartis blijft in de buurt van de top van 74 CHF die in juni van dit jaar werd gehaald. De trend blijft à la hausse gericht. Houden (3B).

Partner Content