Bpost blijft aantrekkelijk

© belga

De CEO van bpost verzekert dat het dividendbeleid onveranderd blijft na de overname van Radial. Wij blijven dit aandeel aantrekkelijk vinden.

Bpost-topman Koen Van Gerven haalt eindelijk zijn lang verhoopte deal binnen. Niet dat het per se de Amerikaanse logistiekedienstverlener Radial moest zijn. Eerder probeerde hij al bij het Nederlandse PostNL. Van Gerven betaalt 700 miljoen euro (820 miljoen dollar) voor Radial. Dat is volgens de analisten en de markt royaal. Dat verklaart de negatieve koersreactie bij de aankondiging van de deal. De overname zal pas vanaf 2020 beginnen te renderen.

Anderzijds koopt bpost een Amerikaanse e-commercespeler met een omzet van 850 miljoen euro. Radial biedt het hele gamma van logistieke oplossingen aan van technologie om bestellingen te beheren en te verwerken over betalingsdiensten tot het transport, terugzendingen en de klantendienst. Bpost heeft dat allemaal nog niet. Het werkt in de e-commerceketen vooral in het transport en voor een klein deel in de orderverwerking en de klantenservice.

De CEO van bpost verzekert dat het dividendbeleid onveranderd blijft. Aandeelhouders mogen rekenen op een rendement van 5,5 procent. In tijden van extreem lage rente, kan dat heel wat beleggers ervan overtuigen aandelen Bpost in portefeuille te nemen. Wij blijven dit aandeel aantrekkelijk vinden.

We kochten al met een deel van de winst van een vorige haussepositie een langer lopend contract met een hogere uitoefenprijs. De call december 2017 met uitoefenprijs 24,00 euro heeft ons 0,30 euro gekost. Vandaag is het contract 0,50 euro waard. We zouden opnieuw de winst veiligstellen. Die lijkt niet zo groot (0,20 euro) maar het gaat per contracteenheid van 100. En een winst van 60 procent op enkele maanden wijzen we niet af. We doen die strategie nog eens over.

Gekochte call

Koop call bpost maart 2018 met uitoefenprijs 26,00 euro @ 0,30 euro

Met dat contract gaan we resoluut à la hausse. We kopen tijd tot 16 maart 2018. Dan vervalt de optie. Als de trend doorzet, moet de koers de komende maanden vlot boven 26 euro geraken.

Geschreven put

Schrijf put bpost maart 2018 met uitoefenprijs 25,00 euro @ 2,25 euro

We houden ook te schrijven posities in het oog. Onze aandacht is getrokken door de put maart 25. Die levert een mooie premie van 2,25 euro op. Als de koers van het aandeel bpost naar 25 euro stijgt (of er boven gaat), dan doet u niets. De premie blijft van u. Als wij (én Van Gerven) zich vergissen en de koers daalt, dan moet de schrijver de aandelen kopen. Hij betaalt dan 25 euro min 2,25 euro of 22,75 euro, zo’n 6 procent onder de huidige koers.

Partner Content