Bpost, Lotus Bakeries, ING, Bel-20

Bpost

Bpost behoort tot de populairste aandelen op Euronext Brussel. Dat heeft veel te maken met de lage rente, want het Belgische postbedrijf keert een aantrekkelijk dividend uit. Bovendien kwam het aandeel onlangs op de kooplijst van Morgan Stanley terecht, wat de koers ondersteunt. De Amerikaanse broker meent dat bpost ten onrechte ondergewaardeerd is ten opzichte van de sectorgenoten. Tot nader order blijft de trend van het aandeel duidelijk opwaarts gericht, en onlangs kwam een nieuwe recordkoers op het bord. Op 18 EUR bevindt zich de eerste steunzone van enig belang, gevolgd door een verdere horizontale steunzone in de buurt van 16,50 EUR.

Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Lotus Bakeries

Er lijkt maar geen einde te komen aan de fenomenale koersstijging van Lotus Bakeries. De recente hausse heeft wellicht te maken met het feit dat de speculaaspasta van Lotus Bakeries hoge ogen gooit in het Verenigd Koninkrijk, waar het onder de naam Biscoff Spread aan de man wordt gebracht. Technisch bevindt het aandeel van de Belgische koekjesproducent zich in de beste der werelden. De doorbraak boven de vorige top op 850 EUR _ nu een weerstand _ leverde een sterk technisch aankoopsignaal op. In twee jaar is de koers verdubbeld, en daarmee lijkt 1000 EUR een haalbaar koersdoel. Op korte termijn is het aandeel technisch wel overgekocht.

Advies: houden

Risico: laag

Rating: 2A

ING

De Nederlandse financiële groep ING zet de beursgang van verzekeringsdochter Nationale Nederlanden door. ING wil in de tweede helft van 2014 minder dan 50% van de NN-aandelen naar de beurs brengen. Analisten schatten de waarde van die verzekeringsgroep op 6 tot 8 miljard EUR. De verkoop past in de reorganisatie die sinds 2008 wordt doorgevoerd onder druk van de Europese Commissie, en waarbij ING zijn wereldwijde verzekeringsactiviteiten moet verkopen. Het ING-aandeel heeft al geruime tijd de stijgende lijn te pakken. Op 10 EUR ligt nu de eerste horizontale steunzone, gevolgd door verdere steun rond 9,50 EUR, terwijl een doorbraak boven de dubbele top op 11 EUR een sterk technisch aankoopsignaal genereert.

Advies: houden

Risico: gemiddeld

Rating: 2B

Bel-20-index

Als gevolg van het rentebesluit van ECB-voorzitter Mario Draghi nestelde de index van de twintig belangrijkste Belgische aandelen zich op het hoogste peil van de afgelopen twee jaar. De ECB verlaagde de herfinancieringsrente van 0,25 tot 0,15%, een historisch laag peil. Bovendien daalde de depositorente van 0 tot -0,10%. Dat betekent dat financiële instellingen voortaan moeten betalen om hun geld bij de ECB te stallen. Zo’n klimaat van lage rente is koren op de molen van aandelen. De Bel-20-index zet een modelhausse neer met een patroon van hogere toppen en hogere bodems. Op 3000 punten is de eerste steunzone van enig belang. Zolang de index daarboven noteert, houdt de stijgende trend aan.

Advies: –

Risico: –

Rating: –

Partner Content